Gamla vänner!

Igår hade jag lust att skicka ett mess till en gammal vän. Helena. Så gjorde jag också å vi har messat lite fram å tillbaka å snackade även ca 3 tim i telefon igår.
Jag tycker det är så himla roligt när man återfår kontakten med gamla kompisar! Helena känner ju inte jag längre och hon känner inte mig. Men vi har känt varandra otroligt länge, vi började vår bana på samma dagis och nu är vi här 27 år senare och är fortfarande vänner! det tycker jag är sjysst lirat!
och nu har vi lovat varandra att inte släppa detta. Vi har så många roliga minnen ihop så det är helt sjukt. Några gick vi igenom igår och andra behåller vi till en annan gång.

Det är som mina vänner Mike & Sporre. vi har också känt varann sjukt klänge fast vi har alltid hållit kontakten vilket har varit ännu roligare. Vi ses varje år för den årliga grillfesten hos morsan. det är ett event som bara måste gå av stapeln varje år. Tyvärr blev det inget detta året men faan ALDRIG mer ska det bli på det viset! hädelse är vad det är... nu skäller jag på mig själv också.. hmmm

3 dagar kvar sen Umeå here i come!

Tjipp Tjopp
Bengan

Vad är lycka?

Nu inför jul kan man fråga sig vad sann lycka är? är det att få det man vill i julklapp eller är det att få vara med släkt och vänner man älskar?

Jag kan inte påstå att detta val är svårt men det finns dom som inte har turen att få vara med släkt och vänner över julen. Det är ett välkänt faktum att självmorden ökar över julen och det är inte alls så man vill att en jul ska vara.

Men vad ska en vanlig snubbe som jag eller någon annan göra åt det? man har så mycket med sig själv att både göra och ta hand om innan jul så hur ska man hinna bry sig om vad någon annan gör eller inte har?

Ja detta är inget som jag har något bra svar på men man hade önskat att man kunde hjälpa alla. Dom som inte har släktingar kunde komma ´hem till en å fira jul där. Men hur ska jag ha rår eller plats med det? Det svaret har jag redan och det är att det har jag så klart inte. Men självklart skulle jag vilja!

en annan sak som länge var sann lycka för mig va:
image117

Men nu är sann lycka mer åt detta hållet:
image118

Men som alla som vet vem jag är så är jag också mobil tokig. eller teknik tokig åt alla håll å kanter.
Jag vill ha en ny mobil nu igen, fast nu är det  K850I jag vill ha. Jag vill ha en platt tv, en ny bil, en DVD med hårddisk.
Allt detta kommer jag säkert att få någon gång. Men så kan jag också va att det gör inget alls om det tar lite tid bara jag vet att jag får det...
Nåt jag inte får denna månaden är  iallafall det bra ställt. Livet denna månaden kommer att bli fullt av avhållsamhet till det mesta. Hur vi ska ha råd med julklappar vet jag inte. Inte heller nåt utöver mat blir det. Men men så är det ibland i livets bana.

Nu ska jag ägna mig åt en annan sak som blivit en ny funnen kärlek kan man säga...
image119

Ha det gott mina vänner å glöm inte ställa tillbaka klockan inatt!! vi får en hel timme tillgodo!

Bengan

ÄNTLIGEN!!

Nu är det faan full fart mot helgen! denna underbara tvådagars semester som kommer varje vecka! hur  kan man ha sådan tur?
Men jag skulle naturligtvis vilja ha kanske 3-4 dagar varje vecka man var ledig, hade vart lite roligare. Så kan man softa sova ut, ta det lugnt lite mer. tror inte så många skulle bli utbrända då heller fakiskt.

Idag har inget nytt hänt och kommer nog inte hända heller för snart är det kojsa som gäller!
Imorgon är en ny dag, det brukar vara ganska lugnt på jobbet på fredagar så jag får det nog bra då med. Lördag ska jag till Järpen med en kompis å hämta skotrar.

Linda och Ella är hemma i vanlig ordning och har det mysigt hela dagarna. Det är så man är lite avvis på Linda över det, men blir det som jag vill så kommer jag vara hemma efter nyår och 6 mån framåt med Ella. Det ser jag fram emot. Så att hon blir lite mer van vid mig också. Av naturliga skäl är det mycket mamma nu. Men inte så att inte jag kan natta henne eller ha henne. Vilket jag försöker med så mycket som möjligt när jag är hemma.

Ja det var allt för denna gång!

Over and out
Bengan

Oj vad det brann.

Ja, jag vet att jag inte har uppdaterat här på ett tag men jag vet faan inte vad jag ska skriva ibland. Och jag har inte haft tid heller förrens idag.

Igår var jag som sagt med Röda Korset på brandövning i Ånn och det var jävligt roligt, det var andra gången jag var med på övning med räddningstjänsten i Åre och Storlien.

Scenariot va ett konfaläger som det börjat brinna på när ungdomarna låg och vila sig efter dagens hårda slit. Pär var med och spelade allmänt förvirrad medans jag skulle vara full å bjuda på lite Whiskey och störa ordningen helt enkelt...

Bilder!

image113
Maria Sminkad och klar för att vara medvetslös.

image114
Pär som tar hand om en mycket gapig "Pelle"

image115
Här tar en "full" Bengan hand om en förvirrad "Pelle"

image116
Här står jag och Pratar med räddningsledaren och vill ha tillbaks min Whiskey men det fick jag ju inte så klart.

Ja det var några bilder från gårdagen.... håll till godo!

ha de
Bengan

Det ni kanske inte visste om mig del1

ja vad ska man då skriva här? jo det som ingen kanske visste, eller ja mina äldsta vänner vet men inte mina nya.

jag hade vid ett tillfälle när jag var runt 20år gammal en släng av anorexia, inte vanligt att killar får det och jag har ju alltid vart storväxt utom just dom här åren som va kanske 2-3 år.

Det hela började när jag flyttade ifrån mina 2 äldsta barn Christoffer och Cassandra och jag inte fick träffa dom. Det var många turer med familjerätt och advokat tills hon till slut lät mig träffa dom igen. men det dröjde ca 1 år. Under denna tiden mådde jag så dåligt att jag inte kunde äta helt enkelt.

Så då slutade jag nästan med det. jag åt kanske i snitt 3-5 mackor i veckan och rasade då 40 kg på 6 mån. Det som hände var att när jag sen fick träffa barna och första natten dom sov över hemma så slog det slint i magtrakten och jag var tvungen att åka ambulans till sjukan. Läkaren där sa att om jag inte äter så kommer jag att dö. Så fick jag tid till psykologer å grejer men det som verkligen hjälpte mig var min kusin Madde och hennes dåvarande kille Thomas.
Jag försöker verkligen i största möjliga mån att aldrig ljuga och jag var likdan då. Så dom frågade om  jag ätit - ja sa jag. Det gick ju bra tills dom kom på att fråga när jag hade ätit. Jag kommer ihåg att det var en Torsdag dom frågade det första gången. Sist jag hade ätit då var en macka på Måndagen. Vilket då så klart gjorde att dom tvingade mig att äta. Men gud vilken tid det tog. Jag mådde så himla dåligt. maten bara växte och jag kunde inte få i mig det på bra länge. Men det gick bättre och bättre tills jag hamnade på mina 142kg ett antal år senare.

det var en jobbig tid och jag vill inte tillbaka dit för allt i världen. Men nu ligger jag på en bra vikt och jag är nöjd med mig själv och hur det har blivit. Så man kanske inte ska klaga ändå.

Det är i slut ändan erfarenheterna som skapar den man blir, och jag måste säga att jag är ganska nöjd med hur jag har blivit. som person menar jag nu. jag skulle vilja ha kunskapen att ta för mig mer och våga mer än jag gör men det kanske kommer med åren. Jag är 31 men känner  mig mer som 25. Och det känns som om jag aldrig kommer bli äldre än det heller just nu. Men det vet man ju att man kommer bli... snacka om chock om man ser sig i spegeln en morron tror man är 25 och ser en som är 70 huvva!

Ta hand om er och Trevlig helg!

Bengan

Idag=Ångest!

Den dagen jag skulle umgås med Ella om ni kommer ihåg det. Alltså bara ägna mig åt henne en hel dag, funkade kanon! utom vid läggdags. Hon hade dagen innan fått vaccination så hon var hyfsat gnällig! men annars under dagen så var hon bara min!

Var på Takida igår som sagt. hade lovat att ringa Tina under tiden jag var där så hon fick höra dom live vilket jag också gjorde. Hon vart nöjd över det vilket var bra!

       

Köpte även ett halsband där. Det va ganska snyggt faktiskt och vi hade det himla trevligt och inga incidenter alls för utom en Bengan som skar sig i fingret.

Jag är rastlös idag. Men har ingen ork att hitta på nåt heller så det blir väl till att springa på stället skulle jag tro eller skita i att man är det.

Jag kommer lägga ut bilder från spelningen här sedan.

Vad ska ni göra i helgen kära bloggläsare? Så svarar ni nu också! samtliga TACK!

Jo en sak till jag längtar till sommaren!! kolla här så förstår ni varför!

image112

Kram å Trevlig helg på er alla!
Bengan

Takida

Idag ska jag jobba på Takidas spelning som bekant och det ser jag fram emot. Har inte lyssnat så mycke på dom så det ska bli kul. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av kvällen men det lär nog gå bra.

har idag också så ruggans ont i ryggen så jag ve tinte vad jag ska göra. Snart är det banne mig läge att gå till naprapat eller nåt sånt.  Ryggen ska man passa sig för att inte göra till lags. Annars vet man inte vad som händer.

Svärmor har kommit hem nu också och det är mycket trevligt!

Vad kanman säga annars om livet just nu? jo jag var på middag hos Anna igår som sagt... och blev så himla glad. Vi satt å snackade om allt å inget och då kommer jag in på det här seminariet jag har vart på - konsten att vara snäll. Och det första Anna säger är... men inte behöver väl du bli snällare! vad gjorde du där? Å detta uttalande värmde så otroligt mycket. TACK Anna!!

Simon kommer vara hemma nu också fram till Lördag. då Anna och hennes tvillingtjejer kommer på middag och för att umgås lite. Ser vi alla fram emot!

Skriver mer senare efter jag kommit hem... Mycket att göra på jobbet som vanligt...


Kram

Bengan


Bjuden på middag!

Idag var en perfekt dag! Jag fick sovmorgon till ca 07:30 en tog jag det soft till 08:30 då jag åkte och hade brandutbildning.
12:30 var jag på jobbet
13:30-14:30 möte med facket
Ja och sen jobbade jag till 16 då jag åkte hem

Kan det bli bättre?

Hämtade Simon, Linda och Ella å åkte till Anna som hade dukat upp för tacos! hur gott som helst med hur trevligt sällskap som helst. Simpe var lite blyg i början men det släppte snabbt å sen lekte ungarna som om dom aldrig gjort annat och vi vuxna satt i köket och snackade massa om allt och inget. Precis som det ska vara.

Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt, kolla lite fotboll kanske lira lite å sen sova sova säng säng säng!

Kram
Bengan

Hektisk vecka!!

Denna veckan kommer vara sjukt jobbig!! Men det är inte alla veckor som är som denna så det gäller väl att samla ihop sig till dom stunderna som är som nu helt enkelt.

Måndag:
Jobba så klart, så var det föreläsning som jag redan skrivit om.

Tisdag:
Jobba idag med? och Barnolycksfalls utbildning med Röda korset.

Onsdag:
Sovmorgon till 8, KL 9 börjar brand utbildning med Röda Korset. Börjar jobba efter 12. 13:30 Fack info och efter jobbet middag hos en god vän.

Torsdag:
 Jobba ännu en dag efter det Takida med Röda korset där jag för första gången ska vara ansvarig!

Fredag: Jobba och sen var det visst After work men det skiter jag i denna veckan! ska bara vara hemma å ta det så soft jag kan... måste ta igen mig! huvva vilken vecka. Allt kommer naturligtvis finnas att läsa här hur det var och kanske hur det kändes.

Det har redan vart en tuff vecka på jobbet rent fackligt men det kommer ordna sig. Vi håller på att förbereda inför ett möte vi ska hålla nu nästa Onsdag och det är en del att göra och en del folk att snacka med för att kunna ordna allt. Jag kan i nu läget inte gå in på det mer även om jag jätte gärna skulle vilja men jag måste säga att jag är rörd! nästan till tårar faktiskt! mer om det kommer efter mötet!

Idag kliar det som aldrig förr på tatueringen men det är väl så det är när det läker. Det går över snart sa galten efter han hoppat på bondens tå!

Jag tycker det är så jäkla skönt att "stureplans profilerna" som dom nu kallas fik sitt straff! det sjukaste av allt är att töntarna inte vågar stå för det?! Rikemans ungar har en viss tendens att tro att bara man har alla pengar i världen så är man oskyldig?! det har alltid vart så å kommer alltid vara så... märkligt?!
Men dit åkte dom å rätt åt dom var det! sitt på kåken ni... helt rätt ställe för er om jag får säga min mening! men dom kunde ha satt dom där i 20 år istället!

Ja jag kanske återkommer under kvällen om jag kommer på nåt.

Kram kram
Bengan

Ella!

Idag har jag bestämt mig! hela min eftermiddag & kväll ska jag ägna mig åt min dotter Ella 5 mån. Hon ska få hela min uppmärksamhet tills hon somnar!!

Ofta vill jag gärna ge henne det men ibland blir det bara inte så. Men idag ska INGET få komma emellan! så det så!

Konsten att vara snäll.

Idag har jag vart på föreläsning med sissela Kyle & Stefan Einhorn. Dom båda sa mycket bra saker, jag hade i vanlig ordning tänkt rada upp en hel massa kvickheter här men minnet?! vart faan har det tagit vägen?

Det det gick ut på är att varför är man inte mer snäll mot sina med människor? Varför låter man den där karl som man tror är full bara ligga eller sitta halvt om halvt på bänken i parken? varför kan man inte bara gå fram och fråga om allt står rätt till?

Jo så funkar det här i Sverige och i mångt å mycket i övriga världen... var och en ska sköta sitt å skita i andra, det har med personlig integritet å fan å hans moster att göra.

Men om jag kommer med 3-4 kassar ut från någon affär så tro faan att jag skulle bli nöjd om snubben före mig håller upp dörren. Det kostar inget och ger så mycket. Nu brukar jag ganska ofta göra det men det är en liten sak bland så mycket som man KAN göra men ALDRIG gör.

Varför gör vi inte det? varför tycker vi om att isolera oss? vi lever i våran vad vi tror är den perfekta bubblan och sköter oss själva å tycker livet är bullans. Vi hoppas på den stora lottovinsten så vi kan köpa huset som vi drömt om, bilen vi suktar efter. Och missförstå mig rätt, jag är absolut en av dom!!

Men det har ju också visat sig att dom som vinner pengar INTE blir lyckligare. snarare tvärtom. Det man vinner på är inre lycka! att ta hand om sin familj och barn och sig SJÄLV!!

Allt blir inte lättare för att man har pengar. men det hjälper det kan jag hålla med om att tycka.

jag har alltid ställt upp till 200% för mina vänner. Dom som är mina "Riktiga vänner" eller väldigt nära vänner vet att jag skulle göra vad som helst för dom! även om det till viss del skulle kunna gå ut över min familj. Inte på vilket vis som helst men till viss del. Jag vet också att dom här vännerna vet det! för jag har bevisat det för en del inte alls än och för en del vissa gånger och för några få väldigt mycket! Och jag vill att ni mina vänner som vet vilka jag snackar om ska veta att jag finns alltid här för er! för en sann vän är svår att hitta och er som jag har tar jag hand om så gott jag kan. I med och motgång!

Kram Till er och alla andra!

Bengan

Ny tatuering & Gospel!

Jag satt precis och funderade oå vad som hänt i helgen men jag minns banne mig inget. Men så helt plötsligt så kom jag på lite i allafall.

Fredag:
Åkte till jobbet vid 07:30 var där till 09:45 då jag åkte till tatueraren Mia på Mansruin. Idag skulle jag ju göra tatueringen jag egentligen inte skulle göra. Men så blev det till att göra en ny på handen över mina berömda prickar. Men den växte och nu är den ja hur stor som helst men jag tycker personligen inte att den är för stor... den blev perfa helt enkelt. Johanna gjorde det som är på handen och Mia gjorde resten av lite material jag lämnat in.

Här kommer lite bilder tagna under tiden...

     

Och så här såg det ut när det var färdigt.

image106

image107

Ja det var Fredagens bravader... SKRIV GÄRNA VAD NI TYCKER OM TATUERINGEN!!
Jag vet faktiskt redan vad nästa tatuering ska bli... det är bara pengar som fattas. En text på höger underarm där det står: Only god can judge me. Som det ser ut nu men det kan ju faktiskt ändras!
Lördag:
Var vi iväg och hjälpte Anna att flytta och sedan åkte vi till Pärs föräldrar å hälsade på medans hans två systrar var där. Den ena av dom bor i Sthlm annars och den andra i Båstad så man ser dom inte så ofta. Hon som bor i Båstad hade med sig sin lilla knodd Lill Olle (Kevin) så han å Ella hade ganska mysigt...

Söndag:
Ganska lugnt idag Har vart hemma hos Pär och Linda å druckit kaffe. Åkte sedan ner en sväng på stan för att handla lite grann och var på Gospel i Ås. Johanna var där och sjöng och gjorde faktiskt 2 solo framträdanden och det är otroligt att hon inte satsar på en karriär inom sången på heltid.. Hon är sinnesjukt bra på det hon gör! Och den andra låter hon sjöng va så stark så ja all päls man hade på kroppen bara reste sig i givakt!
Tack för en fantastisk upplevelse ännu en gång Johanna och Tack till hela Bystämman gospel!!


Jag har funderat på om det finns nåt djupt ämne man kn ta upp men jag vet inte. Det finns så mycke men samtiigt inte så mycket som jag kommer ihåg, visst låter det märkligt men jag har för tillfället världens sämsta minne så att komma ihåg vad jag gjorde för en timme sen är en ren prestation!!

Man kulle kunna ta upp om det verkligen finns en gud? jag tror ju inte på gud i vanliga fall men ibland så dyker det ju upp nåt som hänt eller nåt man verkligen vill ha, som när jag var nära att köra av vägen förra året precis när snön hade kommit. Efter det sa man ju tack till han där uppe att man klarat sig. Eller när man vill nåt riktigt mycket så är det ju han man ber extra snällt till kanske. Så man skulle kunna säga att jag smyg tror på han fast att jag inte gör det? ja jag vet inte.

Eller så kan man snacka om vad som formar en som person, jag är helt övertygad om att föräldrar har mycket med det att göra men samtidigt långt från allt.
Jag har alltid vart en kille med för hög empati eller känslor överhuvudtaget. Jag känner i magen när nåt är fel!
jag kan inte förklara det men jag skulle ALDRIG begå nåt brott för det klarar jag inte. sen dom som gör det har ju alltid ett val innan. Gör dom det denna gången är det ju lättare nästa gång. Och det är det jag tror formar en, kanske inte exakt första valet men det har en stor inverkan på resten av livet. jag har alltid valt NEJ där. vilket då har gjort att jag har lättare för att säga nej nästa gång. Och det har inte med föräldrar att göra utan med dig själv... väljer du fel väg en gång kan det mycke väl tänkas att du gör det hela livet eller i allafall fler gånger.

Hänger ni med i tankegången?

Som med droger. Jag är helt kass på att se om någon är hög om det inte är alldeles uppenbart men droger har jag alltid sagt nej till. Men det finns gånger då jag har vart riktigt nära och t o m har bett folk fixa fram lite. Men jag har aldrig någonsin testat fast jag har kunnat få prova båda Hasch å kokain. Jag har haft inställningen att ja nu har jag klarat mig i 25 år så då klarar jag 25 till. som jag var vid´ett av tillfällena. Men samtidigt kan jag inte förneka att jag kan känna att det skulle vara intressant att testa det för att se vad som är så himla speciellt. Men jag tror aldrig jag kommer så långt. För där säger huvudet NEJ tack!

jag vet inte det kanske är rappakalja allt jag skrivit nu men det är mina funderingar.. har ni andra?? dela gärna med er!! så ser jag samtidigt vilka det är som läser här... om det nu kommit till någon.. var ett tag sedan jag fick en kommentar nu!!

Kram å sov gott!
BenganÄr det omöjligt att ta körkort?

Jag kollar precis på TV och ser ett program där folk tydligen har värsta problemen med att ta körkort. Jag kan förstå att vissa har problem med det och att det kan ta tid, men en del kanske t o m dom flesta verkar vara helt obegåvade. När det gäller körkort så är jag helt övertygad om att mycket har med intresse att göra. Har man inget intresse av att ha körkort utan gör det för att man typ är vuxen och då måste man ha det då går det åt helvete. Men om man verkligen VILL ha ett körkort så tror jag att man fixar det. Vissa snabbare än andra.

Dom frågade i programmet en bilskollärare hur många körlektioner den som har tagit mest har tagit, 276st. Jag tror att om det hade vart jag så hade jag gett upp eller vart bankrutt efter den tiden. Mitt körkort som jag tog i STHLM kostade eftersom jag aldrig suttit bakom ratten innan 18000 och tog 3 mån. Det kan jag tycka är helt OK ändå.

Nu dissar jag absolut inte dom som inte har körkort... jag känner flera och dom är på väg att ta eller så vill dom inte ha och det är inget fel på nåt av det!

men nu ska jag lira CS ett litet inklägg var det här bara om allt och inget!

Kram
Bengan

Våldet kommer ta över!

Det är helt sinnessjukt med allt våld som sprider sig över världen. Man har trott att man är ganska lyckligt lottad som ändå bor i Sverige som inte har krig och elände som det finns på många andra ställen.

Men så finns det dom här nötterna som gör livet surt för andra? och till vilken nytta?vad tjänar dom på det?
är det för att tillfredställa det lilla ego dom har eller för att få utlopp för sina sadistiska sidor?

Det finns säkert en miljon olika teorier till varför och allt annat skit men det enda som jag ser som en lösning är ordentliga straff!! och inte ett fängelse som är som ett jävla hotell utan det ska vara som alcatraz!!

Jag läste idag i Aftonbladet om en förståndshandikappad farbror som några killar har slagit halvt ihjäl för att sedan gå därifrån och återkomma för att filma när dom slog han till döds!

Vad är det för sjukt beteende? Faan gör nåt är det enda jag har att säga!!

Och Johanna jag ber om ursäkt för att mitt inlägg blev lite likt ditt men jag har funderat på det här precis som du.. du hann före bara denna gången...

Ha det gott alla monster diggare!

Bengan

Massage & Ena sidan kort

Ja jag vet då inte, jag trodde inte att jag skulle tro att det var sant när massören sa det. Tydligen så är min vänstra sida lite kortare än den högra och det kunde göra att jag har så ont i ryggen. Men det kunde också bero på att jag spände mig mer på vänstra sidan. Vilket hon sa att så var fallet. T o m mycket mer spänd?!
Jag fattar ju inget alls av det där men ja jag skulle gå till henne några gånger å kanske skulle hon skicka mig vidare till en kiropraktor sen. Typiskt! Men kan det bli bra så Bring it on!

Var och pratade med tatueraren idag och tydligen så har hon en del ideér som hon skulle maila och hon verkar ha förstått vad jag menade. Ute på handen så vill jag ju inte ha nåt blaffigt maffigt helvete utan bara så det täcker mina luffarprickar...

ett av Johannas alster kommer faktiskt om jag får som jag vill att vara inbakade i det stora hela! Tack Johanna! det betyder så mycket mer att ha nåt som en vän gjort och särskilt eftersom det är Johanna som är en så god vän! vad skulle jag gjort utan henne? Jag är glad att vi har träffats och värdesätter varje sekund av vänskapen!

Det har inte hänt mer i mitt liv än detta idag. Jo Zandra en kompis från Umeå ringde och ville sälja sina barn till mig vid ett pressat tillfälle... hahah men jag avböjde vänligt men bestämt... vi ska ju dit upp nu i början av November för hoppningsvis och det ska bli kul å ses igen. Vi har inte setts på 4-5 år nånting. Faan va tiden går fort!
Första gången vi sågs var vi på Carola konsert på grönan ihop. Det var riktigt roligt. Jag har aldrig vart så stort fan av henne men hon hade drag live måste jag ju erkänna. Sen åkte vi hem till henne och hennes man Nicklas i Uppsala och han hade ställt fram fika å grejer. Inte alls dumt!

Just nu sover Ella och Linda duchar... vad ska då jag göra? jag vet ej. Kanske köra lite CS, softa på soffan och så klart vänta på mailet med tatueringen!

Ha det gott
Bengan

Förfrusen, men mätt

Det är väl så man kan sumera gårdagen, jag hade i mitt tillstånd av iver inte en tanke på att det är självklart att dom kommer dra ut oss. Så kölden som slog emot mig redan vid dörren var enorm. Det blev inte bättre av att det senare på kvällen faktiskt snöade!
Men det som hände igår var att jag och Jonas (En annan Röda Korsare) skulle vara medvetslösa. Detta passar mig ypperligt då det är en gren jag är bra på!! Så vi låg i ett rum på varsin säng och väntade, å väntade å väntade. Det kändes som en hel evighet men som sagt vi hade lagt oss ganska långt bort.
Men tillslut kom dom. Bar ut oss eller rättare sagt la oss i korridoren först. Där det fanns en svängdörr som slog emot mitt huvud några gånger innan det uppdagades. Det gjorde inte ont eller så men det var lite små roligt å svårt att hålla sig... hahah
Sen fick vi komma ut i friska luften och frös gjorde jag så in i helvete! fy va kallt!!  Men sen låg jag där å brandkillen å jag snackade massa skit om allt och inget tills det var avblåst. Det är himla intressant att se hur dom jobbar och hur det fungerar allt det här runt omkring.
Efteråt var det fika och utvärdering, himla goda välsmakande mackor med kokhet kaffe va precis vad man behövde i det läget...

Om 2 veckor är det dags igen men då ska jag minsann vara mer förberedd och ha mer kläder på mig! hahah

Idag ska jag å snackade med tatueraren och lämna lite förslag på hur jag tänkt det. får se om hon kommit fram till nåt som inte jag tänkt på.

Johanna TACK!!! jag vet att du har mycket att göra och inte riktigt har den tiden som du vill. Men jag vill tacka dig för dom förslag jag har fått. Dom var kanon!! Och du... dra ner lite på tempot, inte för att jag inte tror att du vet det redan utan mer för att jag inte vill du ska bli utbränd! 
Innan kunde jag sagt att det går inte att bli utbränd men jag hade fel! det kommer smygandes på en... som en dunkel dimma som sveper runt en.. Huvva!

Jag hoppas förresten jag får tag i lite bilder dom tog från övningen, kan bli kul å se en avslagen Bengan som fryser...

Kram
Bengan


Frukt nåt för mig?

jag behöver verkligen ta tag i det där med att käka mer frukt det vet jag. Just nu är den enda frukt jag får i mig den jag äter i Äppelpajen... känns inte så bra men va faan. Om man nu inte räknar kaffebönor som en frukt? Får du är ju kaffe juice!! faan vilken grej det hade vart... då blir det ju helt plötsligt nyttigt med Kaffe?!

Idag har det strulat som faan på jobbet, en typisk måndag med andra ord. Men så är det ju Måndag också så jag antar att det är så här det ska vara.

Jag vänar också med stor spänning på ideerna Johanna har på tatueringen. Jag har fått några förslag men ingen som faller mig riktigt i smaken men nästan. Men hon är på god väg att hitta rätt. Och jag VET att hon kommer göra det. När det gäller sånt här har jag fullt förtroende för henne!!

Jag uppdaterar mer ikväll!

Puss & Kram
Bengan Bulan Brööööt

TV 4

Jag var faktiskt ute en kort sväng med Röda Korset igår i alla fall. Men ingen alkohol för mig.. istället drog jag i mig 1 pepsi & 1 7UP, men det var faktiskt precis lika gott det.

Var ute en sväng idag med Pär, Ronja, Linda och Simon. Ungarna gunga och åkte linbana som dom aldrig gjort annat och nu har Simpe åkte med Pär å dom till Hans föäldrar.

Idag känner jag inte för nånting, vill dra nåt gammalt över mig och sätta mig i ett hörn å sitta där tills jag bara måste göra nåt annat vilket då skulle vara å gå till jobbet imorron. Ska även vara skademarkör med Röda korset imorron i Ånn, räddningtjänsten i Åre ska nån övning. Får se vad det kan vara för kul. Det får ni reda på imorron.

Idag kommer ju postkodlotteriet till stan å filmar så ev åker vi ner å kikar på det. Det är ju ändå 43 miljoner som ska delas ut. Kan bli lite kul!

Faan det känns inte som om jag delar med mig av vettiga saker nu för tiden. Bara en massa bla bla bla... sådana här dagar är då man undrar varför man överhuvudtaget har en blogg? bryr sig folk verkligen om vad man har gjort eller ska göra? ja jag vet inte... men kanske....

Take Care
Bengan

Lördag hela veckan...

Nja kanske inte men tänk om man hade haft den turen?!

Jag har idag fått ändra mina planer liksom igår, Jag hade igår hoppats på familjemys med lite trevligt sällskap å så men det blev en utskällning och en ensam kväll med CS med Tommy. Så kan det gå.
Tydligen så tycker inte Linda att jag ska göra den här tatueringen jag ska göra och ska jag vara ärlig så har jag inte alla pengar till den just nu heller men det ordnar sig alltid.

Jag kan förstå hur hon menar absolut, men jag är sådan att om jag inte gör det nu så kommer det dröja 2 år till och det vill jag inte! jag vill ha bort dom här fula jävla prickarna på handen NU!!

Idag skulle Lindas kusin Anna med familj komma å hälsa på men med magsjuka gående på dotterns dagis plus att en av dotterns kompisar kalvat hemma hos dom igår så tyckte vi att vi kanske skulle vänta med det ett tag. Så idag blir det helstekt kotlettrad med Pär och Ronja istället.

Röda Korset får nog klara sig utan mig idag med för jag står för maten och har ju besök som kom lite hastigt på. Men jag tror dom klarar sig utan mig.

Ikväll vet jag inte alls vad som händer men vad det än är så kan det säkert bli roligare än det jag ska göra... Känns inte som jag har ork eller lust att göra nåt alls. Känner mig lite låg å less idag. Vet inte vad ag ska göra åt det heller. Får kramas lite med Ella så brukar det mesta försvinna, Simpe är ju här också så han å jag kan säkert komma på nåt... Eller har någon här nåt förslag? det tas tacksamt emot!!

Tjipp Tjopp!

Bengan

Kanelbullar med LEGO?

Ibland kan jag inte annat än att faktiskt berömma mina chefer! jag vet inte många som har en sådan tur som har sådana förebilder på jobbet som vi har!
Med detta sagt så kan jag säga att våran chef Johan hade i Torsdags på kanelbullensdag bakat bullar till alla 70 pers på jobbet och gjort Negerbollar. (det har alltid och kommer alltid heta negerbollar!) Mycket goda och mycket uppskattat!!

Det enda som var var att vi fick ett mail sedan om någon allergi av lego? vi undrade men kom snabbt fram till vad det var i slutet av mailet. Och jag har inte tagit upp detta med min chef men jag kommmer göra det nästa gång jag ser han, jag tycker mailet är så väl formulerat att delar av det kommer här:

I samband med produktionen av dessa bakverk söndag den 30/9 hade jag en tydlig målbild över hur arbetat skulle organiseras och vilka instruktioner (alltså recept) som vi skulle följa.

Till min hjälp hade jag tre medarbetare (betydligt yngre än mig). Det visade sig snart att den yngste av dessa tre (David 2 år) inte alls hade samma bild av vad som skulle uppnås. Jag vill påstå att han är direkt olämplig till att vara verksam i en linjeorganisation (han har svårt för chefer). Hans tolkning av receptet var inte lika stringent som min...

Med anledning av ovanstående resonemang vill jag med detta mail förvarna alla Ni som har en utvecklad allergi emot LEGO.

P.S Om ni "stöter" på en vit hjälm till en LEGO Star Wars gubbe (de onda stormtrupperna) ber jag er att inte svälja den. Erik (5 år) vill gärna ha tillbaks den... D.S


Skratten ekade på jobbet när detta hade skickats ut. Men jag tycker det är helt OK. Tanken var god och det är allt som räknas! 
Kan meddela att ingen fick denna hjälmen men tydligen så har någon fått en lykta ifrån ett av skeppen?

I morgon kommer ev Lindas kusin med familj till oss å grillar, det ska bli kul som attans! Och så blir det ju då Röda Korset. Men inte alls någon sen kväll!

Ikväll blir det familjemys hade jag hoppats på och kanske någon godare macka eller kaka eller nåt annat.. Allt behöver inte vara exotiskt för att vara gott. 

Vi var å storhandlade igår och kan säga att det godaste där kostade 20 spänn... Soldatens ärtsoppa!! Fy faan va jag längtar!

Kram
Bengan
 


Jag förstår det verkligen inte!

Nu kommer jag till ett annat världsproblem som är ett stort problem i många länder men denna idioten vet jag inte vad han pysslade med, Christer Aggett. Detta jävla pucko till as som har haft sex med troligtvis flera hundra tonårstjejer fast han har HIV.
Om det någongång ska dömmas ut dödsstraff så vore detta det mest fantastiska av tillfällen!

Jag är helt för dödsstraff när det absolut INTE kan vara utom det minsta tvivel att personen i fråga har gjort det han eller hon har gjort som är fel. NU snackar jag inte om fortkörning eller så utan typ. Massmördare, Och ja som den här snubben då. Men det är en helt annan fråga.

Jag tycker det var helt rätt av aftonbladet att dom hängde ut han med namn och bild! hoppas alla som har haft med han att göra hör av sig! sätt dit den jävlen hårdare än hårt!

Jag skulle kunna skriva 300 rader svordommar efter det här också men det tänker jag inte. Men ut ur landet ska han! huvva vilket as!

I morgon är det fredag igen till min stora lycka! ska bli sååå härligt med helg. Ska ut med Röda Korset på Lördag men jag ska ta det väldigt lugnt! det blev lite hårt förra helgen så nu lägger jag spriten på hyllan för ett tag.

Jag kom på att en av mina vänner har så man kan fråga henne massa saker via hennes blog. Tänkte att om ni inte visste om det så kan man fråga mig också vad som helst! om man nu vill veta nåt om mig eller så menar jag.. kanske finns någon fråga där ute som lur passar... i så fall... Fråga på!

Kram till er alla!
Bengan

Förtydligande...

Jag läste det jag skrev igår lite snabbt nu å kom på att det kan verka som att jag bara vill må bra för att hjälpa andra må bra eller göra så att folk skrattar åt mig eller nåt åt det hållet.
Så är det naturligtvis inte... Men jag tycker om att få personer i min omgivning att skratta, fast å andra sidan vem gör inte det? felet med mig kan i vissa eller ganska ofta vara att jag skojar för mycket så ingen riktigt vet när jag är allvarlig eller inte.
Det är nåt jag har jobbat på ett tag men det ordnar sig nog.

Men på seanre tid så har jag i perioder kännt mig för nere för att bry mig om att vara som jag alltid varit. Kanske har jag lite mycket nu ibland och kanske har jag kommit på att det är dags att ta tag i mina problem nu. Jag har i hela mitt liv Blundat för då ser jag inte problemen eller svalt mina känslor om jag hamnat i den situationen. Det är nåt som jag alltid gjort för det var på det sättet jag växte upp.
Jag har väl inte vad jag kan komma på lidit av det men nu börjar ju verkligheten komma ikapp mig på nåt vis. Egentligen är jag en känslosam kille men kan i vissa lägen vara troligen bland det kallaste man kan träffa. Men träffar du på mig då... så är det garanterat för att jag skyddar mig själv mot något. Jag är inte den killen ofta. Kanske uppskattningsvis 1-2 på en 10-års period.

1 vecka och 2 dagar tills jag har tid för tatuering nu..

Kram
Bengan

Äntligen!!

Lyckan idag var att Ella och Simon kom hem idag!! vad är en pappa utan sina barn nära! Jag har saknat dom båda som man alltid gör när ens barn inte är där man själv är!
linda kom också hem förstås...

Lördagen var ett töcken av alla möjliga intryck.. det började här hemma med på tok för många "ingen aning" och sedan vart det nog mer ute tror jag... eller jag vet... tror jag?? hahah men trevligt och roligt hade vi det. Herre jösses vilket ös.

Men Söndagen vart inte alls lika rolig... låg mest å funderade på om jag verkligen skulle gå upp alls eller inte.

Måndagen på jobbet var inte heller det roligaste jag vart med om, dels måndag å dels vet jag inte vad det är men innan när jag va sjukskriven så hade jag en enorm svacka, jag känner den svackan igen. Vilket inte är bra. Jag vill inte göra mer än jag absolut måste på jobbet... inte för att jag kanske inte vill det utan för att jag varken orkar eller bryr mig. Det kanske lär hårt men ja orkar är väl största anledningen... Jag måste komma upp själv innan jag tar tag i annat. Så är det.

Jag har en ny dröm... mina drömmar har aldrig varit storslagna.. inte när det kommer till jobb i allafall. Jag skulle vilja jobba som kommunalare länge, eller fastighetsskötare. Det är jobb jag har haft och tyckt varit himlen på jorden! Just för att man gör vad man vill när man vill.
Nästa dröm jag har just nu är sjuksköterska, Helt enkelt för att jag får hjälpa folk. Det är mitt mål i livet, eller mitt nya mål. Men som sagt innan jag kan hjälpa andra måste jag hjälpa mig själv. JAG måste hjälpa mig bli den jag vill vara. Den som är som jag alltid vart innan. Den som får folk må bra å skratta. För då mår jag bäst! Men den kan jag iofs till viss del vara nu men inte alls till den grad som jag vill. jag vill inte heller vara den som alltid ser en som en pajas. Men en balansgång mellan de båda det hade vart nåt!

Nää nu har jag vräkt galla på mig själv tillrkligt för en dag!

Kram å sov gott
Bengan