Snön har kommit för att stanna... hoppas jag.

Ja nu har det kommit massa snö här uppe. Idag har Simon och Ronja varit ute och hoppat å skuttat i snön samtidigt som Ella va inne och tittade på.
Inte hela tidenså klart utan vi anslöt lite senare.  Men vi gick också å hämtade Linda på jobbet vilket va ganska påfrestande både för mig men särskilt för Ella. Jobbigt att sitta still 30 min åt varje håll...

Igår hade jag poker kvall hemma hos Micke och Lotta. Vi va sammanlagt en tio st och det gick väl inte så himla illa för mig fast det var första gången. Jag blev inte sist men inte först heller.

Bilderna på simon, Ronja å Ella kommer nu.

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Bengan

Är detta jag??

Har gjort ett test för att se vilken typ man är.... och frågan är... Är detta jag?

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.


Kram
Bengan

Man skulle vart lite mer uppmärksam

Vem skulle inte vilja vara med om det här?

Superbillig resa till Thailand för Hultsfredsfamilj

Hultsfred i går 12:41 | Uppdaterad i går 15:48

En Hultsfredsfamilj får åka till Thailand på en månads semester i januari för en sjundedel av den faktiska kostnaden.


På grund av ett misstag angav Fritidsresor helt fel pris på sin hemsida och Allmänna Reklamationsnämnden uppmanar resebolaget att svälja sin lapsus.
När Hultsfredsmannen och hans hustru nappade på resan skyltade Fritidsresor med att den kostade 16 498 kronor per person. Men av någon anledning hade bolaget glömt att skriva dit en etta för att ange det verkliga priset 116 498 kronor.

Men men det händer väl bara andra... precis som att vinna 12 miljoner på lotto.

Bengan - Inte alls deppig!


Snökaos?

Visst är det roligt det där med snökaos. Särskilt när man kollar på Expressen eller Aftonbladets sidor. Man ser hur dom stackars Stockholmarna tar sig fram i snön å dom sliter å släpar med sina stackars barnvagnar eller resväskor.  Det ser nästan ut som krigsbilderna från nåt krigshärjat land. I allafall om man ser till misären som det måste va för dom att få gå i centimeter djup snö.

Visst är det synd om dom?! dom har fått se snö ett år till och än en gång har det visat sig att det inte är Barbados dom bor i.

Jag förstår inte hur man kan kalla det snökaos när det är några centimeter bara? Borde det inte finnas en gräns på det där? det är INTE kaos om det är under 2 meter tycker jag! sen kan dom börja snacka kaos! inte en millimeter innan.

Så det så!

Bengan - som uppskattar lite snö och anpassar sig därefter.

Alltid lika roligt

Ja nu har det liksom blivit som en sport det där att se vad Mike har hittat på. Han kan konsten att göra det omöjliga den killen! Massa roliga banners har jag sett och många har jag furundrats över och skrattat åt. Som den som finns nu t e x. Hal som en ål.. hahahah iofs va det jag själv som skrev det men han gjorde det bra! Faan va coolt! tack igen Mike!

I helgen händer det inte så mycket på hemma fronten. Linda jobbar både Lör-sön så det blir att ta det lugnt. Förmodligen blir det Madagaskar 2 med Simpe i morron men annars lugnt på schemat.

Kanske ska jag ta tag i att fixa lite hemma men det beror lite på vilket humör Ella är på. Ibland så kan hon va lite krävande men då får andra saker stå på vänt ett tag helt enkelt.

Kram
Bengan - Social som få!

Tja

Ja här har då sanneligen inte mycket hänt.

Vi har köpt nya madrassen nu om jag inte sagt det. Jag var och lyssnade på våran nya Generaldirektör på jobbet igår. Himla cool tjej det där faktiskt. Hon va generös med sig själv och rolig att lyssna på.
Man är ju ganska van vid att högt uppsatta personer är lite strikta men det va inte hon.

Hälsade på en när man kom dit och ja himla bra helt enkelt.

Nu har vi ganska mycket snö här uppe. Inte så mycket att det är dags att ta fram skotern men ändå vitt ute med ett litet täcke. ganska lagom. Det enda som borde åtgärdas nu är halkan för den är grym!

Märktes inte minst i morse när man såg hur det var en utryckning och det visade sig vara en trafikolycka där en snubbe försökt köra om en långtradare men bollats lite fram och tillbaka mellan lastbilen och mitträcket. Inte alls bra.

Men nu är det dags att köra efter väder vare sig man vill eller inte. Oftast kör jag på ganska bra men nu drar man sig lite för omkörningar och tar det lite lugnare.

I helgen verkar det som att jag å Simon ska gå på bio. Har lovat han länge nu men det har aldrig blivit av. Men till helgen blir det Madagaskar 2.

Ta hand om er
Bengan - hal som en ål

Bombhot... vardagsmat nu mera

Ja vad har hänt sen sist.. Inte så mycket faktiskt. Ella har nästan blivit av med sin ögoninflamation, Dom har fotats på dagis och det har varit ett nytt bombhot här i stan.

Jag förstår inte det här med bombhoten. Vem är det som har något som helst nöje av att se skattepengar försvinna upp i rök? Antagligen någon dum jävel som har nån pervers tanke om det hela.

Det har även hänt en olycka med 3 ungdomar här uppe där alla dog tyvärr. Ingen vet väl riktigt hur det gick till men dom låg utanför bilen när dom hittade dom. Vår vän Virre jobbade med en av dom.
Man undrar så klart hur det kunde hända men det har vart väldigt halt här uppe i det sista och ja det gjorde det väl inte bättre. Tragiskt som faan är det i allafall så klart!

Idag har jag vart hemma halvdag med Ella eftersom Linda skulle jobba. Man får ABSOLUT inte vara på dagis med ögoninflamation... kanske är bra det för det har inte vart roligt att se hennes blodsprängda ögon nu.

Idag har Linda lånat hem någonsorts madrass vi ska testa.. liknande tempur men hette nåt annat. Ska se om det kan vara nåt kanske...

Kram
Bengan - Inte riktigt bombad ännu.

Ella Bella Fikonstruts

Lilla söta rara Ella har vart lite hängig i det sista och det med all rätt. I Tisdags när jag hämtade henne från dagis började allt. Hon hade 38,5 i feber och kräktes som en galning på kvällen.

Iförrgår hade hon över 40 i feber och igår fick Linda och Ella som är hos mormor åka till akuten i Sundsvall pga att hon hade nåt konstigt i ögonen. Det visade sig vara ögoninflamation. Men nu sitter dom bägge på tåget på väg hem igen. Ska bli kul att rå om henne lite nu efter allt ont hon vart med om.

I helgen ska jag försöka att vila upp mig för nästa veckas jobb och bara vara ett tag. kan vara skönt med slappar helg. Kanske en bio eller nåt vad vet man!

Jag gjorde nåt annat igår med men det kommer senare... kanske... om ni har tur ;)

Vad ska ni göra i helgen?

Ha de
Bengan - Trött men vid gott mod

Besviken!

Jag har inte vart här på ett tag och det är så ibland.

Just nu är jag så grymt besviken eftersom vi har fått reda på nya lönen nu. Jag fick tydligen sämst på hela jobbet. Om man tar bort mig så den som fick sämst då har ändå fått mer än dubbelt så mycket som jag... Vissa t o m 4 ggr så mycket, kanske  t o m 5 vad vet jag!?

Jag kan med lätthet säga att jag INTE är sämst på jobbet!!! jag kan nämna flertalet som faan inte gör många knop men dom har ändå fått bra mycket mer. Det ger mig inget att skvallra om dessa personer men jag antar att dom vet vilka dom är.

Jag tror, nästan vet t o m att jag ligger inte högst upp i svarsstatistiken men bland övredelen ligger jag lätt. Saken på jobbet är att vi inte har statistik över vad folk gör för det har facken sagt nej till. Både bra och dåligt. jag kan tycka i detta fallet att det vore bra med tanke på att mitt löneläge skulle sett helt annorlunda ut då.

Jag har fått reda på vad som behöver ändras så nu är det väl bara att försöka med det då. Men får jag inte mer pengar vid nästa påslag så vet jag inte vad jag gör!

Skitsamma nu ska jag sova!

Bengan - Biter i det sura gräset

Nu igen?!

Detta finns att se på nätet... inte helt fel.

http://www.alltombarn.se/foraldraliv/tatueringar-1.18193/har-ar-lasarnas-egna-barntatueringar-1.18150?image=1

Bengan

Metallica here i come!!

Aldrig trodde jag att jag skulle få biljetter till dessa giganter till ett hyfsat pris. Men ack vad jag berdrog mig! Min vän Tina fixade detta galant idag när dom släppte lite över tusen biljetter till. Så nu ska jag å Tina dit i Mars!! Det blir då alltså 5:e konserten med dom som jag går på... Coolt!!Så här ser dom underbara biljetterna ut!! Faan va gott!

Annars idag har vi inte gjort så mycket, jag har vart ledig idag och bara slappat med Simon och Ella. Har även vart å kollat senaste tatueringen hos tatuerarn så hon skulle fylla i lite nu på Torsdag.

Imorgon ska jag in till stan en sväng med Virre å Nova. Ska bli trevligt!

Sov gott

Bengan - Lycklig Metallica lover!

Med risk för att verka tjatig....

Mike Du är faan grym! Min stora idol och förebild i livet. Tack för all hjälp med bloggen och för att du ändrar ibland!!

Mobiltelefoner

Jag har hittat på nätet nåt som mobiltillverkarna verkligen skulle behöva utveckla. Det hade vart hur bra osm helst om man hade haft i allafall ett par av dessa anordningarna!

1. iMamma - Denna applikation skickar automatikst ett gulligt och kärleksfullt sms till mamma - Precis innan hon ringer dig och frågar varför du aldrig hör av dig. Denna applikation finns även som iLove och fungerar på samma sätt, men är anpassad för att hålla nuvarande partner glad och lycklig.

2. McNoNo - En GPS-funktion och motiveringsapplikation i ett. McNoNo känner automatiskt av när ditt blodsocker har börjat ta hissen ner till bottenvåningen och samtidigt befinner dig alldeles förnära ett snabbmatsställe. Varnar och påminner dig om att mat från gyllene måsen är just No-No.

3. JefeGPS - Ännu en GPS-applikation. Denna håller koll på chefens status och position, vilket ger dig tillräckligt mycket tid för att hinna stänga ner Facebook, World of Warcraft och den där kontaktsidan som vi inte ska prata om innan chefen uppenbarar sig vid ditt skrivbord

4. Weissmüller - Är tänkt att användas ihop med McNoNo-applikationen. Talar om hur snygg du är och hur bra du mår för att motivera dig till ännu ett pass i den där svettstinkande och pretentiösa lokalen som du betalar en dryg femhundring i månaden för att aldrig besöka.

5. Wakywakyhandsofsnaky - Väckarklocka Extraordinaire. Egentligen ett vanligt mobilalarm, men med en liten extrafunktion. För att stänga av det behöver du slå in en tiosiffrig kod samt läsa upp hela åttans multiplikationstabell. När du är klar med dessa två är du garanterat vaken och i tid till jobbet eller vart du nu ska.

6. iPhyllo - Kanske den allra viktigaste applikationen i den här listan ihop med nummer ett och nummer sju. iPhyllo är en utandningsanalysator som känner av om du är berusad. Om man försöker ringa efter midnatt och har promillehalt över 0.5 stänger mobilen automatiskt ner under 8 timmar.

7. SMSNjet - Samma typ av applikation som iPhyllo. Efter midnatt går mobilen in i safemode. Det innebär att att den läser av alkoholhalten från dina svettiga fingrar och om den är högre än 0.5 promille så stängs mobilen automatiskt ner i åtta timmar. Båda dessa mobilsocialasäkerhetsfunktioner har som uppgift att se till att du inte ringer de där jobbiga samtalen till exet eller chefen på fyllan. Som en liten bonus så får en avstängd mobil även ner onödiga och pinsamma booty calls till ett absolut minimum.

8. iStalker - Är en smidig liten finess som kan användas på två olika sätt. Antingen så kan man konfigurera upp programmet så att det håller koll på var någon som du verkligen vill träffa befinner sig. Detta är bra eftersom det då blir så mycket lättare att springa på någon av en slump om man vet var den personen är någonstans. Den andra inställningen fungerar på samma sätt fast tvärtom. Applikationen låter dig hålla koll på var människor som du inte vill träffa befinner sig. Perfekt för den som inte vill träffa kaninkokerskan eller psykoexet på krogen.

9. TimeBuddy - Denna lilla smidiga applikation håller ordning på dina möten och saker som du ska göra under dagen. Dock har den en liten extrafunktion. TimeBuddy känner av om du kommer att bli sen och manipulerar sedan tiden så att du ger dig av något tidigare än beräknat. Detta gör att du kommer att vara där precis lagom före utsatt tid. Visst hade det varit coolt om den hade kunnat manipulera tiden på riktigt, det får bli något för version 2.

10. iZen - Sist men inte minst är en mycket intressant mobilapplikation. Själva tanken bakom iZen är att du ska få lugn och ro. Applikationen känner automatiskt av när du behöver vara ifred från störande samtal och sms. Inkommande samtal möts av ett inspelat meddelande som talar om att du just nu inte kan nås/sitter i ett viktigt möte/inte har någon täckning eller något annat intetsägande och för stunden passande. Denna applikation är mycket populär under fotbolls eller hockey-vm samt då Manchester United eller världens bästa Zlatan spelar.

Kram
Bengan - Ibland riktigt grym.

Ryggont å dunka dunka

Helgen gick som vanligt med raska steg. Har i Fredags bakat bullar, hela 74 st blev det som ska intagas med största andakt! Goda som faaan!

I Lördags skulle jag ha gått på bio men sällskapet ville inte höra av sig så det blev en lugn hemma kväll istället. Skönt det också!

Söndagen var jag hemma med Ella för Linda jobba sen åkte jag till Tommy där vi kolla lite på film å snacka skit en stund.

Idag var jag å tränade på morgonen och det gick ganska bra första 10 min sen knakade det till i ryggen. Hade som väl är en tid till Kiropraktorn idag som nästan kunde konstatera att det förmodligen var en blödning i ena discen. vilket nu gör att jag får inte träna på ett tag och jag ska antingen stå eller ligga ner. Jag ska även ha is på ryggen varannan timme.

Jag vet inte riktigt hur det häår ska gå till men jag får väl lösa det på nåt vis.  Så jävla obegåvat att köra för hårt. Men tydligen så hade det med att göra att jag har den här benskillnaden. Vilket då gör att jag inte ska belasta ryggen eftersom den inte är så himla rak just nu.

Ja ja så går det.

Ha de
Bengan - sne men me