Sjukhus!

Ja idag verkar vara en dag man tydligen ska vara på sjukan.

Linda ringde BVC om Ella idag efter som hon hostade hela natten. Dom bad henne köpa molipekt på apoteket men tydligen va det receptbelagt?
Det va inget som hon eller jag tänkte på... Men jag tog tag i det där å ringde sjukvårdsupplysningen och fick en tid 18:30  så dom kom precis hem nu å ja vi får leva med hostan en dag till å hämta receptet imorgon.

Mamma ramlade innan idag och verkar ha skadat foten så hon är inne på sjukan i Borås just nu. Får hoppas det inte är nåt allvarligt för dom som känner oss vet ju att min mamma är handikappad och det skulle helt enkelt vara fötödande för henne om hon hade gjort illa foten allvarligt. Det betyder att hon inte kan stå själv vilket då gör att hon klarar sig inte själv!

Jag hr vart hemma från jobbet idag med. Har ju haft tur att inte åkt på nåt innan. Ella å Linda har vart sjuka från å till sen i Nov. Men idag var det min tur. Har en jävla hosta å sov väldigt lite i natt.

Ha de
Bengan

Fredsstyrkan!

Idag var jag å tränade som sagt i morse. Just nu känns det inte som att det var det bästa jag kunde gjort... Faan jag mår kasst alltså.

Inte vann jag kameran Johanna lottade ut heller!

Men nåt som var himla intressant va att som vanligt följa fredsstyrkan. Ju mer jag ser på det där ju mer sugen blir jag på att åka. Men nu är det inte längre OM utan NÄR!

Jag måste bara få säga att vilka fantastiska personer dom här är som gör det här. Dom försöker verkligen göra en skillnad. Vilket är det som räknas i slutändan. Dom har fått slut på nån idiots herrevälde över några byar. Bara det är värt hur mycket som helst! och vad betyder inte det för dom som bor där?

Man kan säga att det kanske är själviskt, kanske tänker jag bara på mig själv, kanske är jag dum i huvudet som skulle gjort det? kanske, kanske kanske.

Men det har INGET med mig själv att göra.. eller jo det har det men mest känslan av att kanske ha ändrat något. Göra någonting bättre för nån annan. Kanske till och med förändra livet.

Om man nu gör det. Förändrar livet för en enda människa. Är det då inte värt 8 månader av viss frånvaro?

Jo jag tror det, och förhoppningsvis hjälper man ju inte bara en person utan flera. OM det är så... så direkt när jag kommer hem kommer jag signa för en resa till! Utan att tveka en sekund!

Men först ska jag komma dit överhuvudtaget. Får se hur det går.

Ha de
Bengan


Behörighetsprov...

Ja då var det igår dags för det årliga Behörighetsprovet på Röda korset. Teorin fixade jag, men det praktiska... faan igår hade jag dunder hjärnsläpp. Jag kan säga att för dom som inte vet så är det ett teori prov med frågor som handlar om Röda korset då. Och det som vi håller på med i första hjäpen gruppen. Typ HLR, Hur man skulle gjort i vissa situationer osv.

Sen kommer 5 praktiska prov, igår var det Hjärnblödning, Epilepsi, En person som varken andades eller hade puls, tårgas och Ett spädbarn som  inte heller andades.
Det jag inte fixade var tårgasen och spädbarnet. Det är svårare än man tror det där och det är också inte lätt när man inte har övat på ett tag. Jag ska göra om dessa 2 delmomenten på Torsdag nästa vecka.

Jag har funderat innan på att trappa ner innan med Röda korset. Känner att jag inte har den tiden jag vill. Men varje gång man är där så är det svårt alltså.. Det är fruktansvärt bra saker man får fortbilda sig i hela året. Det är ruggans roliga snubba rmed. Och man får träffa så mycket olika folk i alla möjliga situationer. Man knyter kontakter man aldrig skulle gjort annars.

Men det är också ganska jobbigt. Oftast är man på ett uppdrag i kanske 8-10 timmar men inget händer. Man fryser som ett svin och står ute i skogen eller på nåt annat konstigt ställe. Man har ingen mat i närheten och i mitt fall kan det vara ett problem och kräver oftast lite mer planering.

Sen finns det dom här dagarna där massa skaer händer hela tiden, man hinne rinte med knappt. Eller dom dagarna när solen skiner och man har trevligt sällskap. Då är det också himla roligt!

Har tränat idag fast jag känner att det kanske var dumt gjort. Har ont i halsen, snuvig och allmänt hängig. Men jag kan verkligen inte låta bli att träna första veckan jag börjar!

Dags att jobba!

kram
Bengan

Jävlas - Mitt mission!

Ja eftersom mitt bankkonto vill jävlas med mig så får väl jag jävlas med er helt enkelt... Bankkontot gör ju lite som det vill utan att jag kan påverka det men här har jag i allafall en liten men naggande god chans!

Titta och njut... 2 Mån kvar...

image161

image163

image162

Kommer jag sitta här ovan å längta tillbaka till Sweden... knappast. Det kommer säkert vara en del tillfällen då jag saknar mina vänner och skulle vilja att dom var med. Det tror jag men annars... inte en chans!

Ha de
Kram
Bengan

Feber 39,5

ja inte jag nu alltså men Ella. Stackarn är alldeles slutkörd ser det ut som å hjonligger å jämrar sig. Men ibland ser man det typiska Ella leendet i allafall. Fast hon mår dåligt. Får hoppas det går över snart!"

I Fredags var då Lindas Mamma å Lillasyster med gubbe här. Var trevligt faktiskt. Även Pär & Ronja var förbi en sväng. Fikade å snackade skit ett tag.

Igår var vi mest hos Linda å Pär, käkade pizza å bara softade.

Idag har jag vart iväg med bilen. Bytte olja och oljefilter samtidigt som jag tvättade av den lite. Det var månader sen sist så det behövdes.
Just nu ska jag bara softa i soffan och vänta på läggdags.

Kollade på West end star igår å var ganska nervös över min favvis där. Det verkade faktiskt som att hon hade en liten chans till att åka ut och det vill man ju inte. Jo Linda är det som är min favorit. Tycker hon har växt genom hela programmet faktiskt. Hon blir bara bättre å bättre.

Idag är det singing bee men jag tycker inte det är direkt skoj. Ska nog sova så jag orkar upp å träna imorgon bitti i stället. Känns smartare. På Tisdag är det behörighetsprov till Röda korset igen. Får se fall man tar det denna gången också.

Ha de
Kram
Bengan

Skönt med helg.

I helgen har jag bestämt mig för att göra så lite som möjligt. Helst inget alls men nåt lär det väl bli.

Linda verkar vara på gång att bli dyng förkyld igen, hos henne är det väl andra gången det bara går runt runt på nu tyvärr. Det är inte utan att man tycker lite synd om henne.

Ella verkar också bli förkyld igen, det är trist när små knoddarna är sjuk. Simon hade feber när han va hemma igår men det verkar som om det kanske ger sig till idag. Vi får se.

Domen har kommit nu och han blev fälld för misshandel. Känns bra att få upprättelse men nåt annat var väl inte att tänka på att han skulle bli fälld med tanke på att han faktiskt erkände.

För första gången så har jag tränat med mina nya pass idag. Känns ganska lovande det här... jag tror det kommer bli bra bara jag håller ut nu och ser till att kör 3 gånger i veckan! Men jag har visionen om att jag en dag ska hamna i det läget att jag inte kan vara utan träning.. nu känns det väldigt avlägset. Lite vilja och uthållighet kanske ordnar den biten.

Ska fösöka få in lite nya bilder senare idag..

Ha de
Bengan

Idag har jag inget roligare för mig än det här...

1. Hur gammal är du om fem år?

Tja det borde vara 37

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag ?
Hittills dom på jobbet

3. Hur lång är du?
1.86

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Juno


5. Vem ringde du senast?
Sambon Linda


6. Vem ringde dig senast?
Magda igår kväll


7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
MInns inte


8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Det beror på vad jag vill.


9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda

10. När såg du senast din mamma?
Vid Nyår


11. Vilken ögonfärg har du?
Bruna


12. När vaknade du i dag?
06:14


13. Vilken är din favoritsång? 
Oj... Finns många bra.

14. Vilken är din favoritplats?
Jag har aldrig vart vid en sandstrand på Bahmas men jag kan tänka mig att det skulle vara den.


15. Vilken plats föredrar du minst?
Överfull buss


16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Inte en aning faktiskt.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Minns inget från barndomen


18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Nåt på tv tror jag, igår.

19. Hur stor är din säng?
1.80


20. Har du stationär eller bärbar dator?
En av varje faktiskt

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Boxers


22. Hur många kuddar har du i sängen?
2


23. Hur många landskap har du bott i?
4, Västra Götaland, Småland,Södermanland, Jämtland


24. Vilka städer har du bott i?
Borås, Göteborg, Kalmar, Stockholm och Östersund


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor


26. Är du social?
Ja det måste jag säga. Ibland kanske t o m översocial

27. Vilken är din favoritglass?
Texas pecan eller rocky road


28. Vilken är din favoritefterrätt?
Friterad banan är grymt gott!

29. Tycker du om kinamat?
Mums


30. Tycker du om kaffe?
Japp


31. Vad dricker du till frukost?
Mjölk oftast


32. Sover du på någon särskild sida?
Mage eller höger


33. Kan du spela poker?
Ja men inte bra


34. Tycker du om att mysa/kela?
Så klart!

35. Är du en beroendemänniska?
Skulle jag nog säga ja


36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Känner gör jag inte men Ingmar Stenmark fyller år på samma dag som mig.


37. Vill du ha barn?
Räcker med 5


38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och fejk tyska


39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja


40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Bassäng


41. Vad spenderar du helst pengar på?
Teknik eller tatueringar för tillfället... kanske också kläder


42. Äger du dyrbara smycken?
Nja jag har en del guld grejer men njae


43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Kustbevakarna, sjukhuset, Stridspiloterna, CSI osv


44. Kan du rulla med tungan?
Nepp


45. Vem är den roligaste människan du känner?
Oj.. Ella för hon får mig att skratta bara jag tittar på henne


46. Sover du med gosedjur?
Nepp, ibland kommer Björne fast då är Simon där också


47. Vad har du för ringsignal?
Walker Texas ranger för tillfället


48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?


49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En almenacka


50. Flirtar du mycket?
Nää det tror jag inte.

51. Kan du byta olja på bilen?
Japp, ska göra det på Lördag nästa gång


52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Ja, en gång


53. Vilken var den senaste boken du läste?
Nåt av Liza Marklund

54. Läser du dagstidningen?
varje dag!
.
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej


56. Dansar du i bilen?
Ehh nä


57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
OneFM

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Minns ej


59. När var du i kyrkan senast?
På en konsert med Cyndee Peters och min vän Johanna och kören hon är med i

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Teknik läraren Stig


61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
1 Natt på 80-talet

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Linda, fick en ros av henne i Måndags


Är jag fjortis eller snart 32?

Ja det kan man fråga sig. Igår när jag skulle köpa en dosa snus så ville snubben i affären se legg? För snus?? Det har ALDRIG hänt mig innan. Undrar vad han tänkte när han såg att jag var snart 32? Vad vet man....

Imorgon verkar vi få stor besök av Lindas minsta lillasyster och hennes karl Daniel. Ska äta hos oss å ja jag vet inte, hänga lite kanske.

Annars lugnt idag! Skönt!

Ha de
Bengan

Mer förvirrad än vanligt

Jag ska göra en lång historia kort... I måndags var jag å tränade.. Det kändes bra men jag kände mig inte "hemma" på det nya träningsstället jag var på. Så då kom jag på det att man kanske skulle boka en tid där dom då har lagt upp ett träningsprogram efter det man är ute efter. Det är ju ändå deras jobb... Så jag bokade tid för detta till 12:15 på Tisdagen. Sen kom jag på att det funkar ju inte, så jag ringde och sa att jag kommer 12:30 istället. För att dagen efter komma på att det går inte heller utan 11:30 skulle vara optimalt... och kommer dit 12:30?? oj oj oj säger jag bara. Men jag bokade om tiden till Onsdag eftermiddag efter jobbet, alltså idag... jag kommer dit idag och har tiden i morgon? jag fattar inget alls men just så snurrig är jag just nu. Med det mesta...

en tjej på jobbet sa att någon var på möte i morse.. vilket jag tolkade som FAAAN jag är sen till ett möte igen och ska springa dit... och inser att mötet jag är sen till börjar först i morgon. Märkligt va?

Sån är jag mest hela tiden nu. Jag har ingen koll på nånting och vet inget heller. Känns bara tomt när jag ska försöka komma på nåt. Som t e x när jag ringer Linda och hon inte svarar, hon ringer upp nån minut senare och undrar vad det var och jag har inte en aning?

Idag har vi fått hemkläderna vi beställt från Ellos, var mycket trevliga saker där. Köpte ett linne,tanktopp, t-shirtar ett par stycken och ett par shorts som var alldeles för stora så det får jag byta. Köpte också en cardigan. jag har aldrig gillat dom men det funkade det enda problemet var att dragkedjan va paj så jag ska be att få en ny.

Det är lite sånna här inköp man måste göra nu tills man ska åka så man inte står där utan kläder som är sjyssta liksom. vad hade väl vart värre? Skulle vilja ha råd att göra en tatuering till innan men det får nog vänta.... faan.

Ska satsa på träningen istället. Låter bättre faktiskt.

Såg en film med Linda idag också som heter Juno, ganska OK faktiskt. Hade en del bra poänger...

Kram
Bengan

GRATTIS!!

Ja idag är man med om nåt man inte vart med om innan. Inte vad jag vet i allafall jag känner 2 som fyller år idag och dom fyller lika många år. Otroligt men sant.

GRATTIS!!
Johanna 26
Magda 26

Jag hoppas ni båda får en underbar dag med massor av fina presenter och god tårta!!

Idag ska jag iväg och snacka med en instruktör till träningen. Känns ganska bra att få komma igång. ska lägga upp en träning där jag kör 3 ggr i veckan och kör nog ganska hårt men inte för hårt så klart. Måste ju se fall man kan komma i form tills Kanarieöarna!

Iofs är det väl lite av ett önsketänkade att det ska gå så fort men skam den som ger sig!! diciplin blir det framöver!

Igår började jag å Linda se en film som var löjligt konstig. så vi bytte helt enkelt till en annan som The Rock va med i.  Han har väl aldrig gjort filmer som är högkvalitativa och heller inte vart den som gör jättebra insatser men hyfsade popcorn rullar är det ju. Så också denna faktiskt. Jag tror den hette The gameplan eller nåt åt det hållet. helt ok som sagt!

Annars allt som vanligt... och glöm nu inte Johannas tävling!

kram
Bengan


Jonsy har Tävling!!

Hej!

Tänkte bara meddela att man kan gå in på
www.jonsy.se och vinne en digitalkamera om man länkar till hennes blogg på sin egen blogg eller helt enkelt skickar ett mail till dajonsy@gmail.se  med en bra motivering om varför man ska ha den.

Så mina vänner sätt igång!! man kan ju vinna en kamera!

Kram
Bengan

Måndag igen.

Undrar hur många Måndagar man går igenom med ångest?Värsta dagen på hela veckan tycker många och jag håller med. Men jag hörde också en bra grej en gång för länge sen. Då var det en som var mest uppåt en Måndag? Varför undrade någon? Jo det är ju en hel vecka kvar tills nästa... Smart!

Denna veckan är rätt skön på jobbet. Jag har admin Mån,Tis och halva Ons. Som vanligt Torsdag och halva Fre är det repan... skönt!

Jag har faktiskt fått tips på ett ställe man kan hämta recept och det tackar jag för! fick även en vad Åsa kallar "gudomlig" mat rätt... och det är den säkert om man äter fisk. Vilket jag inte gör. Jag äter som jag själv brukar säga kemisk fisk enbart. Alltså fisk som inte smakar fisk. Då går det bra. Det är nåt med den smaken som gör at jag får kväljningar. Fråga mig inte varför för det vet jag inte. Jag har ätit mycke fisk i mina yngre dagar så det kanske är det?

Idag har vi vart hos Linda & Pär å fikat. Himla trevligt. känns som det var en evighet sen man var där och det var det också i våra mått mätt. Köpte även 20L motorolja idag... fruktansvärt upphetsande! men om man är som jag som byter olja på bilen var 1000:e mil varken mer eller mindre så lönar det sig med storpack! Kanske blir det lite över som man kan smörja in sig med... ehh hahahah

Höres i morgon vänner!

Kram
Bengan
Helg - Lugn.

Ahaaa Jag måste säga att jag tyckte livet såg ljust ut i Fredags, och det fortsatte det med in på Lördags eftermiddagen. Härlig stämmning, lugnt å ja bara se lite på tv å hänga med svärmor... skönt ibland!

Lördag hjälpte jag Lindas lillasyster Sara och hennes karl Daniel lite med deras hus. Do håller på att sätta panel på det och behöver ibland lite hjälp. Tycker det är himla roligt att få hjälpa till med sånt där som jag inte kan i vanliga fall men som ma har en chans att lära sig. Nu är iofs inte detta hjärnkirurgi men det är några grejer som måste funka för ett lyckat resultat.

För att göra en lång historia kort så har vad jag uppfattat det som inte mina tjänster vad gäller det här uppskattats. Eller ja dom säger att dom är himla nöjda och tackar så mycket för hjälpen. Vilket jag så klart uppskattar. Men denna helgen liksom sist vi var där så vart det inte många spikar jag fick slå i. Det kan antingen vara ren tillfällighet eller så är det nåt annat.

Linda vill ju gärna att jag ska vara med liksom å ha lite roligt å skoja å så. Men om roligt betyder stå på backen och frysa häcken av mig så skiter jag nog hellre i det. Erik som är Jennys karl alltså Lindas mellan syster han hjälper till en hel del mer än jag gör. Inte för att jag vet om det är så att han kommer från byn så dom redan vet vem han är eller så. Han är ju en skön snubbe inget snack om det.

Allt detta kanske verkar som nonsens eller känns helt fel att gnälla om eller att jag har helt fel. Ja kanske men det är ändå nåt som just nu stör mig. Iofs har jag alltid känt det som svårt att komma in i Lindas familj. Att jag inte platsar där. Det är absolut inte så att dom är högfärdiga eller så. Utan det känns mer på sånna här saker. Man får inte vara med helt enkelt. Linda känner så ibland också. Att dom åker iväg eller hittar på nåt men inte frågar oss.
Kanske ligger det nåt under ytan, kanske gillar dom inte mig alls?
Eller så har jag helt fel å dom helt enkelt inte tänker på det. Vilket fall som helst så är det trist så in i helvete!
Å nästa gång gör jag mig inte ens besväret att ta med mig kläder eller går ut. Har doim klarat det bra innan utan mig går det säkert bra i framtiden också.

Faan va deppig jag blev nu...

Ska kolla på tv!

Ha de
Bengan

Rättegång Del:2

Ja jag trodde att jag skulle få reda på hur det gick idag men sällan pinkar en trähäst. Domen kommer tydligen nästa Fredag. typiskt men så är det.

Idag ska man till svärmor och umgås lite och tja slappa antar jag.

Känner mig ganska lugn idag och tillfreds med livet i allmänt. Har vart en lugn härlig dag på jobbet och väntar på att Ella, Simon och Linda ska komma å hälsa på en sväng. Tydligen hade Linda sett Simpe åka skridskor på skolan idag när hon gick förbi och han är verkligen inte dålig på det där han! Fattar inte hur han som är 8 snart fixar det där bra mycket bättre än mig? iofs kan det bero på att han gör det bra mycket oftare. En annan har inte stått på sådana där saker sen Gustav Vasa var fält herre. Men stolt är man!

Jag har inte fått samtal från hon på försvaret heller så ja det är bara att fortsätta vänta skulle jag tro. Annars får jag söka om på Måndag.

Har även vart hos kiropraktorn idag för att kolla ordentligt vad det va för tofflor jag skulle fixa och hur mycke dom ska höjas. Men det känns så där faktiskt. Faan va jobbigt...

Nu väntar jag på att få komma hem... softa å sova. Gud va gott!

Trevlig helg mina vänner!

Kram
Bengan

Receptet på Julmustkyckling

Jag har fått frågan vad julmustkyckling är och här kommer receptet till den! Jag tyckte det va lite underlig smak på den första gången vi fick den men den växer på en som en stilla vår bris i Maj...

Och jo... Jag måste ju tacka dom som visa oss denna rätt. TACK Johanna & Janne!

I detta receptet ser det ut som man har hela fileér men jag liksom dom som bjöd på den strimlar kycklingen. Sojan kan man också ta det lite lugnt med för man behöver inte alls den mängd det står. Jag gör inte heller som det står å blandar i olika pannor utan kör på i samma och det verkar inte vara någon skillnad vad jag vet...
Och det är sååå gott!!!

Tips: Ta Hasselbackspotatis till det här!!

4 kycklingfiléer
smör
2 dl creme fraiche
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja

Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna.
Blanda de övriga ingredienserna i en traktörpanna.
Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.
Servera med potatis el.ris.


Finns det någon mer som har tips på snabba härliga rätter... säg till mig!!


Tackar
Bengan

Självförverkligande

Idag var det dags... jag har idag tagit kontakt med försvarsmakten för att se hur jag ska göra för att få gå en 3 månaders grundutb som man måste ha om man inte gjort lumpen. Det var lite svårt att hitta rätt snubbe där men jag har lämnat ett meddelande så får man se när dom hör av sig helt enkelt.

Känns rätt skönt att gjort första steget nu. Får se vart detta leder men förhoppningsvis till någon form av FN-tjänst eller liknande. Jag vet egentligen inte vad det är som gör att jag så gärna vill åka mer än att jag känner att det är rätt. Det känns som om jag bara måste göra det här. Och det känns inte som det är ouppnåligt. 

Sen så är det mycket det att jag inte vill bli för van vid det som finns hemma. Efter att ha sett det man kommer få se där nere vart det nu kan vara så kommer man uppskatta allt mycket mer har jag fått för mig. Plus att man kommer växa som person och kanske kanske göra någon sorts skillnad här i världen.

Vissa kan tycka man är ganska korkad som ger sig in i det här men jag tycker inte det. Jag känner att jag MÅSTE göra det här och har tänkt länge på det. Linda vet om mina planer och jag har sökt tidigare men då kom jag inte med. Det kan bero på att jag sökte som chafför civilt och dom platserna går tydligen åt som smör... Men nu efter det här går det nog bättre!

ha de
Bengan

OJ oj oj

Jävlar är det första som slår mig, vad har jag nu gett mig in på det andra.
Jag fick en kommentar av Kent som då är mammas sambo. Himla trevlig karl som jag kan ha missuppfattat innan. Jag har vid nåt tillfälle sagt att han är himla petig med mat, och eftersom han nu mer läser bloggen så får jag ta tillbaka det... hahah nää men allvarligt så trodde jag att du va det Kent. Men det visade sig att vi hade nog ganska lika tankar.
Nu i allafall så har jag nämnt här nere att jag ville bli årets kock 2000 eller det var drömmen för 10-15 år sen så där. Ända tills jag bodde med äldsta ungarnas mamma och blev eller mindre tvingad varje dag att göra mat annars blev det ingen... då sinade intresset fett mycket.

Det jag har kvar är ett sjukt stort intresse för att kolla på Jamie Oliver, Per Moberg, MIddagstipset, Leila osv osv... Det Kent tyckte då va att jag ska laga mat nere på Kanarieöarna nån dag.. och ja varför inte... nu ska jag bara komma på vad jag ska göra.. kanske julmust kyckling som är en ny favorit. eller nåt riktigt härligt starkt gott mumsigt ja vad det nu kan bli.. hmm får helt enkelt fundera på det.

Den som har förslag lämna gärna det så ska jag allvarligt ta det i beaktande!!! Kom igen nu... va är era favvis recept!

Vill även ge en eloge till Zandra som har ändrat livsstil helt och börjat med GI och går promenader 2 ggr om dagen vilket har gett enormt bra resultat!! jag är grymt imponerad!!! sist hade hon gått ner 10 kg tror jag det va. Försökte faktiskt ringa igår men det va upptaget... bara så du vet! hahah

Även Johanna ska ha en eloge för omläggningen av sitt ätande, istället för att äta vad jag förstått 2-3 ggr om dagen ligger hon nu på 8-9 ggr och har gått ner hittills denna veckan 3,5 kg! bra jobbat!! Det var helt enkelt tiden till att äta som fattades. Och som du fixade!

Min lillasyster har också gått ner en himla massa kilo men jag har ingen koll på det just nu men jag tror det va typ 17 kg det med.. har jag fel får ni hojta så får jag ändra här men jag tror jag har siffrorna rätt.. eller hoppas i allafall.

Linda har gått med i viktklubb.se och kör på bra! men hon vill inte väga sig innan Måndag så jag vet inte hur det går faktiskt.. men snart så! men hon är duktig och väldigt ambitiös så jag tror det kommer gå bra!

Nää nu ska jag jobba och glöm inte recepten!!!

Kram
Bengan

Rättegång!

Ja hur gick det nu på rättegången kan man fråga sig, och jag kan säga att det gick hur bra som helst!

En sak jag inte förstår är att han hade erkänt men ändå blir det rättegång? det va skumt. MEn det kan tänkas att det var ren formalia eller så.

För dom som inte vet va det hela handlade om så kan jag säga att jag var på en krog i Östersund efter vi hade haft sommarfest på jobbet. Allt var hur bra som helst men trevlig stämmning och allt det där.

Senare på kvällen skulle mina jobbarkompisar käka vilket jag inte ville utans stannade då kvar, nästa gång ska jag nog inte göra det men i allafall.
När jag gick runt där i min ensamhet såg jag en tjej som jag tror jag sett tidagare på kvällen med en komis. Jag tyckte i allafall jag kände igen henne, så jag satte mig helt enkelt vid hennes bord och vi snackade om allt möjligt. Efter ett tag ville hon ut å röka vilket jag följde med att göra och där var även hennes karl som jag hälsade på.
 Vi gick sedan in och fortsatte vårat samtal. Efter ett tag kom den här karln bakom mig och tog styptag om halsen och drog mig neråt mot golvet. han släppte först när vakten tog bort han och slängde ut han.

Det var hela berättelsen i korthet. Och nu då var det rättegång för det här. Domen kommer på Fredag så vi får väl se hur det blir.
Han bad om ursäkt vilket jag tyckte var bra gjort. Så nu hoppas jag att allt är glömmt och förlåtet från bägge håll. Nu väntar man med spänning på domen bara.

Annars idag har det vart ganska lugnt. Sov ganska länge, fikade med Linda, Ella och Anna och en kompis till henne som jag taskigt nog inte minns namnet på men himla trevlig va hon!

Just nu tittar jag å Simpe på Robinson, alltså inte det som gått på tv utan den animerade.

Senare lär det bli sova ganska tidigt skulle jag tro och ja bara slappa helt enkelt.

That´s all folks...

Bengan

Allt är emot mig!

Ja jag skulle sluta snusa hade jag tänkt. I tanken var det en bra men i handling en helt annan. Jag pallade helt enkelt inte med det just nu. Men det kommer.... väldigt snart!! Det lovar jag.

Jag skulle gissa att det beror på rättegången i morgon samt att jag skrev det första mailet till min son Sebbe som jag inte har träffat än. Jag försökte hålla det kort och allmänt och tror jag lyckades ganska bra. Nu sitter jag här ivrigare än få och hoppas på ett svar så snart som möjligt. Men jag måste ju ge han en chans att läsa och skriva så klart. Men va jag längtar!

Jobbet va sååå tråkigt idag. Jag orkade knappt vara kvar där hela dagen. Men nu är jag i allafall ledig  imorgon å det känns skönt!

jag gör det sista på den här datorn nu innan den ska skickas iväg för att repareras än en gång och det känns lite som en dålig jävla såpa. Jag har t o m skrivit ett brev till teknikern att han faan får skärpa till sig lite! och göra sitt jobb. Får se vad det har för effekt.

Men nu ska jag ta Ella och vänta på mailet!

Kram mina vänner å alla andra!
Bengan

Dan före dan....

Idag är det alltså gaden före dagen D, jag vet faktiskt inte vad jag känner inför det här just nu. Känner mig tom å nervös. Egentligen vet jag inte varför eftersom jag vet att jag inte gjort nåt fel. MEn jag har heller aldrig varit med om nåt liknande.

Såg National treasure 2 igår och blev glatt överaskad. Den har blivit ganska sågad den här filmen men den va helt OK, Några saker känner man igen sen förra men på det hela taget se värd!

Igår hade vi Joel på besök och han blev bjuden på middag, glass och kaffe. Plus att vi kollade på nån film också. Himla trevlig kväll!

Jag har aldrig tänkt på det innan men Linda gjord emig uppmärksam på det. Ella drar sig mer åt mörka killar en ljusa. Lite märkligt men på nåt vis så är det väl nåt som gör det. Jag är ju hyfsat mörk så det kan kanske ha med det att gröra... eller nåt annat?

Jag kollade även igår på Jamie Oliver, jag vet inte vad det är men jag är löjligt road av att se på matlagningsprogram. Stärsta drömmen för 10 år sedan va att jag skulle bli årets kock 2000 men det gick ju inte. Iofs är det inte för sent än men jag vet inte. Just nu tycker jag bara det är roligt ibland när jag får ta ut svängarna lite.. då kommer min kreativa sida fram som bäst!

Igår så pratade jag och Linda lite om det med att hon vill gå ner lite i vikt så jag sa att hon kunde gå mer i viktklubb.se för det har jag hört jätte mycket bra saker om. Vilket hon gjorde så det ska bli kul å följa här nu.  Jag förstår Linda som vill gå ner lite till utlandsresan och står helt bakom henne och ska hjälpa henne så gott jag kan!

Idag är det jobba som gäller! Imorgon ledig!

Kram
Bengan

3:e dagen - Ska vara den värsta?!

3:e dagen utan snus... Eller ja 2:a om man ska hårddra det hela men små saker orkar jag inte bry mig om idag. Igår va det jobbigt. Jag va rastlös, ivrig på ett vis som jag inte känt sen julafton -82.  Idag kom jag på att hur intelligent är jag å slutar på värsta dagen av alla dagar. Om man slutar med nikotin är enligt hörsägen den 3:e dagen den värsta... vilket infaller dagen innan rättegången? Hur tänkte jag där liksom?!
Jag vet inte om jag fixar det den här gången faktiskt, just nu känns det som att det finns inte en enda möjlighet att jag kommer kunna sluta. Och redan när jag sagt just det så känns det bättre. Det känns som om livet har fått en mening igen. Åhhh

Jag kan hålla med om att jag kanske ibland kan berätta mer än vad jag gör här. Men å andra sidan så är det vissa saker man ibland inte kan prata om har jag fått för mig. Som t e x att jag ska vara på rättegång på Tisdag. Jag vet inte varför jag inte ska säga det egentligen men det känns lite oetiskt på nåt vis. Varför kan jag inte förklara men det kan ju också vara så att man sett för många Amerikanska tv-serier som man egentligen inte kan gå efter för så funkar det ju inte som alla vet!

Men jag kommer inte säga nåt om vad som hänt å så förrens efter allt är klart. Ni som känner mig vet en del redan och ni andra får helt enkelt vänta tills Tisdag.  

Idag har vi tagit det ganska lugnt. Jag var uppe med Ella i morse så vi har myst lite och Linda fick knoppa. Sen va vi ute å gick en sväng men innan det skottade vi. Kommer kort på det nedanför!

Har även vart och fikat ,med Eddie, Marie och Emilia idag. Himla trevligt, vi va på Svenssons och för dom som inte vet vad det är så ligger det på Frösön och har inredning från 50-60- talet nånting. Men servicen är helt värdelös och det tar tid nåt så in i helvete! Men ja ja så är det. Väntade kanske 25-30 min på en skinkfralla? Hallå??


Idag National Treasure 2 och lite Cola Zero, senare alltså.

Just nu... Simon är här, Ella sover, Linda sitter vid andra datan och jag kollar Lilla Jönssonligan...

     

image160

I morgon jobba igen!  Faaan vilken ångest...

Kram
Bengan

En dag som alla andra.....

Ja idag finns det inte mycket att förtälja... om jag nu inte kommer på massa skit att skriva om. Vilket jag iofs har en viss läggning för att kunna göra.

det första jag kommer på som har hänt idag va att vi sålde Ellas första bilbarnstol vilket gjorde mig lite rikare! sånt är alltid roligt.

Den andra va att jag kände igen tjejen som kom å hämtade den men kom senare på att det va killen som va med som jag hade sett innan. Märkligt va? han är med i en acapella grupp som heter Sonic six och dom har man sett några gånger.

Den tredje saken va att vi var och handlade på Lidl idag och bredvid oss parkerade snubben som inte va så himla snäll mot Simon eller hans mamma när dom bodde ihop... IDIOT!!! men han försvann fort efter hans åg mig?!

Just nu tömmer vi godisbunkringen här hemma eftersom Linda ska banta eller vad man ska säga. Hon är sådan att finns det godis hemma äter hon. Medans jag är sån att finns det godis hemma så sparar vi det till en sämre dag! Ja ni kan ju förstå själva hur det här kommer gå. En av oss får ju inte som den vill...

Jo det är förresten andra dagen idag som jag håller mig borta från snus. Jag vet inte om det är det som gör det eller vad det är men det är liksom som en hel myr arme i ena knät å jag har ganska svårt för att sitta still. Och det var ett ganska så oskyldigt att jag ville ha Cola Zero innan idag men det slutade med att JAG SKA HA DET!!! ungefär som om jag skulle vart på smällen eller nåt. Underligt!

Ikväll så ska vi se på National Treasure 2. Jag har hört att den ska va helt kass å det är den säkert menom jag kan slippa tänka på att det kryper så förbannat i benen i två timmar så var det helt klart värt det.

Jag tycker det har vart lite dåligt med kommentarer i det sista så nikan väl skriva nånting i allafall?
Jag hade blivit jätteglad! och det kanbehövas nu när snusen går ur kroppen!

Trevlig helg!

Kram
Bengan


Fredag!

Ännu en dag som är den sista innan helgen! jag kan för mitt liv inte förstå varför veckorna är så långa och helgerna så korta. Men det är så det alltid har vart och kommer vara antar jag.

Jag längtar tills man är hemma med Ella då dagarna bara flyter ihop till en enda massa och det liksom inte spelar någon roll vad det är för dag för jag kommer ändå ha Ella.

Idag så ska jag hämta Simon efter jobbet och handla lite. Känns skönt att ha han hemma lite. Känns som det var så länge sen, och jag saknar han varje dag! vi låg i hans säng igår och snackade lite om allt möjligt och jag frågade han hur långe han ska va hemma denna gången. Vi har lagt upp det så jag å Tessan att han får välja själv när och var han vill vara. Han sa 3 lördagar. han räknar lite underligt denna gossen men härligt så nätter brukar vara vanligast. När jag frågade han i tisdags när han skulle komma så var det om 2 nätter. Vilket då alltså va igår.

Ska se fall vi inte kan va ute i morgon å åka pulka med ungarna kanske... tror dom skulle gilla det. Ella blir så härligt rödnosad å rödrosiga kinder...

Har faktiskt tagit kontakt med mamman till grabben jag aldrig träffat igår också. Det har suttit långt in att göra det eftersom jag har förväntat mig att det inte kommer bli så himla roligt. Vilket jag hade rätt i! sen så är det ett ganska stort steg att träffa någon man aldrig sett men som ändå är min son. Psykiskt jobbigt nåt så fruktansvärt.

Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så svårt? jag vill träffa grabben och fråga han om det och sedan säga det till mig borde inte vara allt för jobbigt.
Jag har bett att hon ska lämna min mail till han så får han välja själv om han vill maila eller inte. Jag hoppas så klart att han kommer göra det så vi har en chans att lära känna varandra innan vi ses vilket borde vara bäst för oss båda.
Jag ska ner nu i Mars nästa gång till resan och om jag nu kommer ner i tid den dagen hade det vart perfekt tillfälle. Iofs så har jag en liten stund kanske på Söndagen helgen efter beroende på när resesällskapet vill hem. Det är ju faktiskt jobb dagen efter så man vill nog vara hemma i tid.

Men den som lever får se....

Ja det va nog Fredagen i ett nötskal...

Kram
Bengan

Djup

Jag kom på att sist jag skrev här va jag ganska djup.. inte illa Bengan... Och då undrar ju jag vad jag ska göra för att toppa det här?

Jag tror inte att det går men man kan snacka drömmar, vad har man för drömmar och kommer några att förverkligas?

Jag har drömmen att se alla mina barn växa upp och bli produktiva svenskar. Alltså med jobb och egen familj som dom trivs med, inte hålla på så som jag har gjort. Inte för att jag ångrar det så eller jo vissa saker ångrar jag så klart men det är erfarenheter också. Det som har byggt och format mig till den jag är idag.

Dom som har haft stort inflytande på mig är självklart familjen. Men den första jag kommer på är Greger, det är dom äldsta barnens morfar. Han va som ja jag vet inte en mentor om livet när jag va en vilsen 17-åring men även ibland nu. Inte lika ofta, men han fanns alltid där och lärde mig en massa om livet och ja gjorde att jag växte som person.

Den andra jag kan komma på är Therese, Simons mamma. Hon gav mig ett självförtroende och lärde mig att inte ta skit! en nog så viktig lärdom.

Just nu är det nog barna som för mig framåt en hel del, att se dom växa upp och bli större. Simon har växt fruktansvärt mycket i det sista och han är inte så liten som jag ibland får för mig. Mycket kloka ord kommer från han nu och han lär mig saker till å med.

En anna sak som jag just nu känner för är ett jobb som jag trivs fullt ut med. Jag vet att många aldrig kommer få det men längta det kan man alltid. Tänk att varje dag få komma till jobbet och känna att man faktiskt vill vara där och ser fram emot nästa gång man kommer dit! det hade vart nåt. Tror aldrig jag gjort det faktiskt.

Man har många drömmer och visioner, som att vinna på lotto. Tänk va skönt... men samtidigt tänk när man dragit in kanske 50 mille och köpt huset, bilen, tv:n, skotern, kläderna, ja allt man suktat efter vad har man då att se fram emot. Vad driver en då framåt om jag vet att jag har allt jag vill ha?!

Man blir inte lyckligare av pengar har jag hört men dom kan också hjälpa en. Kanske vore det bästa att bara vinna så mycket så man kan betala sina skulder och köpa lite nya grejer. för då kan jag fortfarande se fram emot saker som jag måste spara till.... Eller har jag fel?

Nää sängen nu och kanske ett nytt I-Landsproblem imorron!

Kram
Bengan

Första steget mot Spanien

Idag har jag betalat första delen av resan. Fråga mig inte vad det kallas men deposition kanske? Eller ja jag betalade den men inte för mina pengar... Kändes ganska bra.

Har vart iväg idag och fixat barnvagn åt Ella hon ska ha när vi åker. Hittade en fin en på blocket som vi köpte ganska billigt. Skönt med en vagn som inte tar så mycket plats eller väger så mycket. Man vill ju ha med sig massa sprit hem... hahah

Jag tror den här resan kan göra så man kan se framåt, alltså ha nåt annat där framme i horisonten att längta till. Nåt som känns alldeles underbart och anorlunda.
Jag har haft lite problem med det i det sista att se framåt. Tyvärr.

Jag ser gärna bakåt av någon underlig anledning. Hur var det då, varför är det inte så nu, alla måsten och alla krav som hänger över en dag ut och dag in. Till slut pallar man inte och ibland känner jag bara för att kasta in handuken och tacka för mig.

Lite som Kajsa Bergqvist gjorde idag, ett värdigt slut på en nästan perfekt karriär.

Men så kommer man tilbaka till verkligheten. Hur skulle det se ut om man lämnar in nu liksom. Man vill se ungarna växa upp. Bli morfar och farfar, känna hur det känns att någongång bo ensam utan barn. Det är nåt jag knappt har gjort alls. Kan bli skönt att testa det med sen.

Mamma kan ibland ha ångest över att hon var lite slapp med mig och syrran när vi var yngre. Men jag ser inget negativt med det. Jag menar både jag å syrran lever, vi har jobb, vi har lägenhet, jag har familj, barn, Ingen av oss är alkis eller knarkar. Så så illa kan det inte ha vart. Så morsan... släpp det där nu!!

Men jag kan där emot känna ibland att mitt jobb kräver mer än vad jag kan ge det. Och om jag har tur så kommer jag att vara ledig ett bra tag framåt snart om nu Linda får jobbet nästa vecka. Skulle behöva det. Lära känna Ella på ett helt nytt sätt... det hade vart nåt det. Det kan jag också längta till.... När jag och Ella får vara hemma själva,  skapa våra egna dagar, med lek, va ute, kasta snö, åka pulka, se oss om på stan. Det ska bli nåt det!

Ja som ni ser är mitt liv fullt av längtan just nu...

Längtan efter:
Hela dagar med Ella
Resan till Kanarieöarna
Vara hemma från jobbet
Bli morfar eller farfar ( fast jag hoppas ändå det dröjer bra länge för så gammal är jag inte!)

Ja en massa helt enkelt. Men va vore livet utan att man har nåt att lngta till. Alltid längtar man efter nåt, att komma hem, mat, fikaraster, kaffe,snus tv, datorn, slappa, godis, sprit, ja allt man kan komma på.. nu menar jag inte att man längtar efter allt samtidigt men i perioder. Så är det å så för blir det...

Just nu precis nu, längtar jag till: Stridpiloterna, sängen, Mysa med Ella och Spanien!

Ha det gott
Bengan

Ella min prinsessa!

Idag har vart en dag som jag kommer minnas för alltid! Första dagen som Ella var riktigt pappig! och det va så SKÖNT!!!

jag har vart med Ella hela dagen och vi har myst, busat, badat, skrattat, lekt, gått ja en massa saker och hon har hela dagen velat vara nära mig eller tittat efter mig. så himla kul. Hon har vart lite  så innan men aldrig så här mycke.

Mer idag har vi inte gjort.. jo vi va ner på stan och tog en fika men annars lugnt. Nu blir det en film och sen ska jag kojsa. Jobba imorgon låter inte alls upphetsande!

Kram
Bengan

Viktopträff Borås

Idag har vart en himla intressant  dag.

Tog det ganska soft hela dagen faktiskt tills jag skulle in till stan vid 17 skulle jag ju träffa en massa folk jag aldrig sett. Men jag vet av erfarenhet att snubbar från viktop inte är farliga.
Innan jag gick till Tant grön tittade jag in en snabbis på Jack & Jones. Hittade som alltid ett par jeans som jag naturligtvis köpte, 200 kr bara kan man inte tacka nej till. Vet dock inte om det är min stil men det märks. Lite baggy så där som det ska vara nu tydligen.

I allafall så när jag kom till Tant grön så hade dom flesta som kom dit redan kommit. Det enda som va lite trist va att 6st hoppade av å kom aldrig. Men vi var 6 kvar som hade det himla roligt! kan lätt säga att vi alla blev vänner å ska ses igen!
det är både roligt och intressant att träffa andra som har gjort den här operationen och höra deras historia och upplevelser!

Imorron upp tidigt och hem till Östersund! måste säga att det ska bli otroligt skönt och det första jag ska göra är att tok gosa med Ella! henne har jag verkligen saknat fast jag har fått prata med henne på telefon lite så är det inte samma sak. Hon kan inte prata tillbaks så som man skulle vilja. Naturligvis saknar jag Linda också!

Men samtidigt så lämnar man återigen byn man är uppväxt i och det känns det med. Fast att det vart lite låååångtråkigt ibland så trivs man här. Men det är nog mer folket som gör det.

Nu är det tillbaks till vardagen som gäller och semesteransökan som ska in och en resa som ska beställas. Och jag måste fixa pass... fy va jobbigt. Men helt ok!

Njae nu ska jag sova så jag kommer upp i tid i morgon.

Ha de
Kram
Bengan

Ännu en dag i Borås...

Det låyter kanske lite hemskt, jag vet inte men det känns faktiskt som jag har vart här för långe på ett vis. Jag känner mer å mer hur jag blir rastlös. Hur jag måste hitta på nåt.

Det händer så lite i denna byn som för länge sedan var det enda av hela världen som jag kände till. För mig var Sandhult universum och stället där alla som betydde nåt bodde. Nu kan jag inte föreställa mig vad jag gjorde under tiden jag bodde här? har stället verkligen dött den jag bodde här eller har det alltid vart så här?

Jag vet att vet man inget annat så är det klart att man inte saknar  det som man inte har en aning om. Så är det ju men efter att ha bott  i Göteborg, Kalmar, Sthlm å Östersund så är Sandhult en väldigt liten del av allt det som har fart och fläkt. Klart att Ösd inte kanske är världens mitt punkt heller men det händer mer där tror jag.

Va inne i stan idag å slogs av att alla människor där ser ut som stureplans kopior. Alltså Brats wanna bees. Och det stör mig så in i helvete! varför kan jag inte komma på men jag kan tycka det är rätt patetiskt att försöka få till nåt jävla mini Sthlm i denna stan. Var er själva  istället säger jag å låt sthlmarna vara sig själv där uppe. Ingen vill åka till en stad där alla är stöpta i samma form. För just nu är Borås just det. En sorglig patetisk efterapning av Sthlm

Igår va jag förresten hemma hos min kusin Madde och hälsade på Albin för första gången, och hemma hos Mike å kolla film å dom spela Guitar hero. Jag lekte lite med kameran så här kommer lite bilder från... tja en hel del grejer...

       

Och tröjan jag köpte kommer här! inte bästa bilden men ni får stå ut med denna helt enkelt.

image155

Dags för film!

Ha de
Bengan

3:e Dagen - Nyårsafton

Ja dagen igår började ganska lugnt. Tog det soft på soffan mest hela dagen och väntade på att få räkna ner året.

Kent gjorde nyårsmaten som bestog av.

Förrätt: Avocado med räkor, caviar, rhode islandsås och en dill knippe.
Huvudrätt: Oxfile, hummer, peppasås och pommes.
Efterrätt: Fikon med zamboka grädde och röstade nötter.


Mycket gott alltihopa! och han var snäll nog att vänta mellan dom olika rätterna i 1 timme ca så jag kunde äta av allt. Senare på kvällen så blev det Irish coffé som jag tog nån för mycke så idag har inte vart en höjdar dag.
Var hos min moster en sväng igår också där min morbror med fru var och min kusin.  Hur kul som helst. Vi gick å la oss någongång vid 05:30 hyfsat på lurven och hyfsat trötta.

Idag har det mest vart soffan och film som har hägrat och det har vart ganska skönt men jag kunde må bättre. Men det börjar ordna sig nu.

Ikväll Bond och lite chips å cola.

Imogon kommer syrran med sin karl å sen ska jag till Mike å hans tjej å lira lite.

Ha det alla vänner
//Bengan