Laga mat

Som jag skrev tidigare så kommer det nog kanske bli mer "riktig" mat gjord här hemma nu fram över. Iofs så skulle inte det skada alls faktiskt.  Det ända jag grunnar på är om jag har tid med det?

Men i allafall. Idag hittade jag inget roligt att göra hemma så jag kollade runt lite på Tasteline. Mycket bra recept där också faktiskt. Idag blev det kycklinggryta.
Eller jag fick idén till en sådan därifrån å köpte alla grejer som stod i receptet men jag köpte lite till å lade i som jag tyckte fattades.

Jag ska nog inte säga allt jag hade i men det skulle va apelsinsaft enligt receptet men det hade jag inte så jag tog apelsinjuice istället. Tror inte det var riktigt så man skulle göra... I allafall om man smakade efteråt. Men på något sätt så lyckades jag rädda den här rätten å den blev skit god!

Bästa betyg man kan få är när Ella slickar tallriken och det gjorde hon idag, det har hänt en gång tidigare när jag gjorde min köttfärssås för den tycker hon om.

Jag trivs bäst i köket när jag får hålla på som jag vill och har massa grejer hemma som jag kan slänga i eftersom. Jag har aldrig vart mycket för recept och kör mest efter eget tycke å smak.
och även denna gången måste jag erkänna att jag är jävligt bra på det jag gör, när jag väl gör det. :)

Linda jobbar idag tills hon slutar. Låter kanske konstigt men dom visste inte när dom var klar. Kanske 22 eller 01?
Känns i allafall skönt att vara hemma själv lite. Ella sover denna kväll som en björn, igår var hon uppe å tokskrek till 01:30. Det var mindre roligt. Men det är nåt som inte är riktigt bra. Vi ska hålla lite koll nu efter att ha pratat med BVC så återkommer jag om vad det är... om det nu är nåt.

Ha det
Bengan

Kanske ännu ett begär!

Ja hur ska detta sluta?

Zandra & Reidar, Reidar & Zandra i all ära. Reidar är en himla trevlig farbror på alla sätt och man får vara med och lära sig en massa roliga saker med syllstocksbytet. Man får till å med bakgrunds historia innan man ska hjälpa till så man vet hur  det övriga har kommit dit. Och det är bra för annars vet man inte vad man håller på med. :)

Zandra gör jordens absolut godaste bakverk och jag förstår varför Frösöfix anställde henne! Alla konditorier i världen borde ha en Zandra! större naturbegåvning har jag sällan stött på!

Men begäret vart kommer det in undrar ni säkert?Jo Zandra antar jag att det är (Rätta mig om jag har fel Reidar) preminumererar på Allt om mat. Tidningen alltså. Och nu vill Linda göra det också. Inget fel med det mer än att man kommer få bra recept tänker ni. Men det ökar också begäret efter mer ordentlig mat om man säger så. Läser man den tidningen vill man knappast sätta sig å äta snabbmakaroner å mamma scans efteråt.
Kan iofs vara både bra och dåligt. Bra på det viset att man faktiskt behöver mer rejäl mat än det som går fort och dåligt för tiden och plånboken.

Men vi ska nog ge den här tidningen en ärlig chans å se...

Idag var vi hos Virre & Nova på lite kaffe å fika. Det var himla gott! Nu blir det mest att ta det lugnt å slappa innan jobbet imorgon.

Chipp chopp
Beng-a

Same same..

Dagarna går å vi med dom som det heter. Jag har inte haft just något rolgt att berätta. Det är klart på altanen nu sen en tid tillbaka så nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta tag i?!

Idag fick jag lite utlopp för mitt byggarsinne när jag hjälpte Reidar på Rödön med att va en liten liten del i hans syllstocksobyte. Idag var det dags att tvinga in väggarna som åkte ut när han lyfte upp Fjöse.
Jag har en länk till hans blogg på sidan här men för er som inte gillar att leta kommer en här också.
fjose.blogg.se

Men det bästa måste ha vart Zandras paj med Äpple,blåbär och jordgubbar! Sällan har jag smakat en mumsbit så god som denna! Heja Zandra!

Så nu ska jag och Linda lägga Ella och sedan kolla på Män som hatar kvinnor. Ska tydligen vara rätt hyvens har jag hört. Men va vet man :)

Ha de
Bengan

Ny dag nya tag

Ja idag så ville Linda sätta igång med det fortsatta arbetet med altanen. Kan inte säga att jag var överförtjust i början men det gick till slut.

Jag hade förberett mig väl med två fullladdade skruvdragare men icke att det räckte :(

Men glad ihågen använde jag mig då av borrmaskinen i stället. Skam den som ger sig!

Det gick ganska fort framåt idag å nu har vi bara en läkt som ska upp eftersom den som satt där var ganska murken. Den ska inhandlas imorgon hade jag tänkt. Då kanske man hinner klart snart om jag har tur.
Idag skulle det ju inte regna, ack vad jag bedrog mig. Men det var faktiskt ganska lugnt ändå. En del incidenter hände men inget allvarligt och det var ingen som skadades eller ens blev ledsen :)

Två bilder av denna dagen finns det så håll tillgodo. Trodde inte jag var så händig men det är väl som med allt, ger man det en chans så kan det ju faktiskt funka om man har tur!


Hej hopp gummi stropp

Lite händig kanske...

Idag var vi iväg på Byggmax igen. Sist vi va där så blev det mest rekognosering av alltihopa för det var inte så väl planerat. Inget takräcke med å inget att sätta fast bräderna med heller för den delen.

Men idag så blev det både brädor till nya vindskivor och lite större till räcket som snart ger upp. Som ni ser på bilderna så har det gått ganska bra idag.

Så här såg det ut innan...


Och så här efter, inte helt nöjd med hur änden blev men faan orka göra om?! det får nog vara så och jag har lärt mig nåt till nästa gång :)


Har tagit ner en vindskiva idag för att se hur illa det var, svaret syns ganska tydligt. Det var inte alls bra. Tur man byter nu skiva nu då.


Å Ella gjorde det Ella gör bäst, Ser sör ut å käkar risifrutti.


Linda sprang fram och tillbaka och hjälpte antingen Ella eller mig med att hålla i nåt eller hämta nåt som jag förlagt  :) Det var snällt det!

Idag har Ella åkt till momma och ska vara där i 1 vecka tror jag. Så nu är jag alldeles ensam å övergiven. Men jag måste säga att det är hyfsat skönt att va hemma själv lite!

Ha de
Bengan