Definition

Om det nu stavas så?

Jag har idag läst en blogg som en god vän till mig har som handlade om vad som definierar en som person. Jag kunde hålla med om mycket för visst är det så att man avväger vilken kassa man tar i affären för att få det så smärtfritt som möjligt. Naturligtvis väljer man alltid fel! jag vet inte varför men så är det.

vad som annars definierar mig som person grubblar jag än på, jag har alltid vart en snubbe som jag tycker aldrig har koll på mig själv så att säga. Jag vet inte nar jag har taskigt blodtryck som vissa känner av. jag tror i stället att det kanske är en hjärtinfarkt och tänker inte mer på det.

Men jag hoppas att mina vänner ser mig som en stabil kille som dom kan lita på. En som ställer upp när man behöver det eller kanske inte behöver det. Jag hoppas samtidigt att dom gärna umgås och snackar skit för jag är ganska över social, på både gott och ont.

Sen vet jag inte om saker definierar en direkt... men sådana saker ÄLSKAR jag verkligen. byta det man har mot något man tycker är bättre i 1 vecka eller 2. Ibland har man tur och det är det bästa man köpt och andra gånger inte fullt lika bra.
Men ni som känner mig som läser det här kan få fylla på listan så jag kan bli lite tillfreds med mig själv ( iallafall hoppas jag på det)

Jag har lovat mig själv idag att jag ska börja rycka upp mig. Se det bra sakerna här i livet och börja att komma tillbak så skata från allt skit som vart i det sista. Man kan må dåligt och man får må dåligt men nu börjar det dra ut på tiden.

Inte så att jag tycker synd om mig själv hela dagarna nu absolut inte men jag vill börja orka med att göra saker igen.

Idag har jag iofs klippt gräset, dammsugit, torkat golven, bakat 2 äppel pajer, kollat på fotbollen och slappat lite så helt still är man inte.

Sköt om er!

Kram
Bengan

Ensam hemma.

I fredags var det dags för mig och Ella att göra första dagen själva hemma. Det gick himla smidigt och Ella verkade trivas med att jag å hon skötte oss själva.

Jag hade kameran framme vid nåt tillfälle och lyckades vid lunch få ett par bilder på hennes nya sköna min som jag inte vet vart den kommer från faktiskt... Linda säger jag brukar göra den ibland men jag vet inte ja...

Ellas hår vet jag inte vad vi ska göra åt heller. Det är verkligen super lockigt, Linda vill klippa och jag vägrar. Är det nån som har en idé?

Ikväll tror jag ev att det blir fotboll hemma hos Pär & Linda. Har klippt gräset nu på morgonen och ska senare tillreda en kassler på nåt sätt jag inte kommit på ännu. Kanske hawaii kassler? populärt på det goda 80-talet, och just denna tiden va man i högform... gammal som man är.

Ha de
Bengan

Jamtli

dag har vi haft en utedag utan dess like. Simon var med sin fotbollsskola och gjorde massa roliga aktiviteter på Jamtli här i stan och jag och Linda var där med ena barngruppen Ella går i.

Det var väldigt trevligt att gå runt där å kika på dom gamla husen och 70-tals dagiset dom gjort i ordning. Ella fick även klappa en närgången get unge (kan dom heta killing?) det tyckte hon va kul!

Under tiden vi var där ringde det till Linda och hon har fått extra jobb på Jysk i stan så imorgon börjar hon där för att jobba resten av denna veckan och hela nästa men bara vardagar än så länge som väl är.

Jag känner att det kanske var lite väl deppiga toner igår men ibland blir det så. Man är inte alltd på topp även om man skulle vilja.

Känns skönt att mina ensamma dagar med Ella börjar imorgon också. Har knappt vart själv med henne så nu jäklar ska vi hitta på grejer. Har vart lite stilla ett tag men man kanske bara känner så för oftast har vi gjort något.

bilder kommer nog i morgon tror jag...

Sköt om er!

Bengan

Föräldraledig

Jag har snart vart hemma med Ella i 1 månad, tiden går fort och det känns som om det är imorgon jag ska tillbaka till jobbet. Hade det vart så hade jag just nu antagligen suttit å knaprat valium och bett till gud att ta mig härifrån.

Sanningen är att jag inte alls längtar tillbaka, jag skulle helst nog aldrig vilja sätta min fot där mer. Men jag saknar samtidigt mina jobbarkompisar ibland så mycket att det känns jobbigt.

Det ska också helt sannings enligt säga att jag har inte vart hemma en månad. Jag har vart hemma sen slutet på Mars mer eller mindre. Allt detta med mamma har tagit ut sin rätt och jag känner fortfarande att det känns hårt. Jag trodde aldrig att det skulle påverka mig på det här sättet som det faktiskt gör.

Man märker det inte på mig kanske men jag känner att jag orkar liksom inte fullfölja någonting. Jag blir snabbt rastlös och vill hitta på saker samtidigt som jag inte orkar göra nåt å jag bryr mig inte om nåt heller. Jag skiter i om det är fullt i sophinken, jag orkar inte dammsuga, skorna står huller om buller men va faan gör det mig?
Jag borde göra än det ena än det andra. Samtal hit å samtal dit... skitsamma!

Jag har avssagt mig allt som har med Röda korset att göra, jag har lagt ner hemvärnssjukvårdar idén och jag ser just nu inte när jag kommer ta upp det igen. Kanske om 2 mån kanske aldrig.

Jag vet att jag borde börja träna igen men samma där.. Orka bry sig. Men jag har en idé om att jag ska iväg dit någongång. Nu är soppan så dyr med så jag vet inte när jag skulle ha råd att åka dit.

Funderar på att köpa en EU moppe, smartdrag tänker jag. Inga Casch säger min plånbok! så just nu NÄ alltså.

Men jag har i allafall tagit ork till mig å fixat tid för att snacka med hon som ska göra plastikoperationen om det nu blir någon. Den 4 Aug kl:10 bär det av stapeln... Wish me luck!

Får jag inte den vet jag inte vad jag gör... Förmodligen inget men en enorm känsla av välbehag skulle det nog kännas av tanken på en jätte brasa nedanför jämtkraft... (för er som inte vet ligger sjukan där) hahah närrå.

något annat konstigt är att det har börjat klia nåt djävulskt på min tatuering och blivit som typ nässel utslag på dom röda partierna? jag fattar inget alls... om det vore allergi borde det väl kommit innan?! nån som vet?
Det är ju 7 mån sen jag gjorde den. Taskigt om det är det för det kan vara svårt att bli av med den liksom.

Nää sova nu...

Kram
Bengan

Midsommar

Midsommar har kommit och gått. Vi hade trevligt besök från Umeå av Zandra, Nicklas, William, Molly och Elliot.
Vi hade det himla trevligt under hela helgen och även Linda och Pär va här.

Jag börjar komma in i Föräldraledigheten nu och vi har det allt myigt jag och familjen. Ska försöka hitta på mer saker bara under veckan här så det i allafall känns som om man har gjort nåt vettigt...

lite bilder.


UNderbar tårta bakad av Zandra... det kanske känns igen av er som läser buffé?

Ha de
Kram
Bengan

Otroligt.

Det har hänt 3 otroliga saker sen sist.

Igår morse fick jag ett samtal av min mamma, dom hade satt in en ventil på respiratorn som gjorde att hon kunde prata! Det var en händelse utöver det vanliga! Hon lät precis som morsmors alltid gjort. Way to go Mamma säger jag!

Det andra otroliga var att vi igår rensade ur förrådet. Det har vi behövt länge men igår gick det av stapeln.

Det tredje är att ni som känner mig vet att efter en viss tid rycker det lite i mobil tarmen som vill att jag ska köpa en ny. Det har jag tänkt nu också men senare än vanligt. Nu har det gått över ett år.

Jag har för ett tag sedan lämnat in min mobil också för att det stänger av sig själv å lite annat skit. Så fick jag tillbaka den men då var det nya fel så jag lämnade in den igen. Tydligen var dessa fel nåt som inte kunde ordnas så jag fick en alldeles ny mobil?! W890i bronze. Inte helt fel men otroligt otippat!!Har idag också bytt spindelled på bilen med Pärs hjälp... eller ja jag var nog mest panel tupp men jag hjälpte till lite grann. Så nu ska vi besikta så snart som möjligt, annars får vi körförbud på rackarn.

Mer av vad som hänt idag finns det nog inte. har vart en ganska lugn å rogivande dag och imorron blir det att cykla till Simon å se han på fotbollsskola. Himla kul!!!

Ha det
Kram
Bengan

Ännu en grillkväll.

Iår grillade vi med goda vänner och såg fotbollen.

Det är lite konstigt det där med Sverige, man får upp förväntningarna varje gång men dom infrias aldrig. Torska 1 min innan slutsignal är väl ändå nästan det sämsta man sett. Men det känns ändå tryckt... vi kan lita på att vi kommer aldrig längre än max kvartsfinal, så varför jaga upp sig inför saker som alltid kommer vara det samma?

Grillkvällen igår va hur kul som helst. Det va jag, Linda, Ella, Simon, Pär, Linda, Ronja, Joel, Veronica med sin dotter Nova och Veronicas kompis Jenny.

Jag och Linda hade dukat långbord i vardagsrummet och ställt iordning så allt skulle vara klart tills dom kom. Bara att grila å kolla fotbollen.

Nästan alla hade Sverige tröja på sig och en hade Sverige naglar?! Coolt!

Det sämsta med igår va att idag har jag värsta ont i halsen. Men jag tog en wirre som förhoppningsvis drar ner på det onda tills i morron. ska nog ta lite mer ikväll sen.

kram
Bengan

Glider.

Det är ett ganska bra ord... glider... det är väl det jag gör just nu. Är hemma med Ella och tar det soft. Men känner samtidigt som att jag inte alls har träffat vännerna eller hört av mig i den usträckning som jag kanske borde.

Det finns flera stycken jag skulle vilja snacka med och hänga med ett tag. Men jag kommer aldrig på det förrens det är natt och dagen efter är det som bortblåst igen. Konstigt?!

Röda Korset har jag lagt på is nu ett tag framöver för jag känner där också att jag verkligen inte orkar ta tag i det just nu.

Antagligen efter dyningar av allt med mamma, känner mig psykiskt utmattad på ett sätt som jag aldrig gjort innan. Morsmors mår bra nu och jag fick väldigt fina bilder på morsan idag som jag uppskattar!! TACK Kent!!

Man ser en klar förbättring på hela henne och hon kommer med all säkerhet att komma hem snart vilket vi alla vill att hon ska göra så klart.

Men här hemma är allt kaos. Tycker det ser ut som attans överallt och vill ändra och få det som jag vill ha det men orkar inte fixa det. Tar det i morgon är mitt mantra just nu.

Men jag har klipp gräs idag fast det regnat, det fick bli så denna gången, det var rena ängen här ute och det går bara inte. Nä ordning och reda litet till i allafall. Ska se fall det blir bra väder i morron så kanske man kan börja ta tag i förrådet. Så ännu mer grejer kan försvinna in där! Det hade vart toppen.

Imorgon är det gillfest värre här, det och Sverige - Spanien så klart... kanske skulle hinka till det lite? Kanske är det kroppen behöver... eller inte.

Sist jag gjorde det så var jag i Spanien, har faktiskt inte druckit sen dess... jo en Breezer och en "Ingen aning" men annars inte. Känns som om det är det minsta jag behöver nu.

Ella är förkyld som en liten tok och Simpe hostar. Så är det när värmen var över oss för att sedan bli till regn och rusksom vi är vana vid.

Ha de
Kram
Bengan

Hemma i Östersund.

Nu har vi kommit hem igen efter ganska hektiska 2 veckor i Sandhult. Känns skönt att komma hem men trist att det regnar. Iofs har det behövts men det är ändå irriterande.

Nåt annat som är irriterande är att jag lämnade in min mobil innan vi åkte och jag hämtade den idag men då funkar inte volym kontrollen på sidan och inte heller att söka i telefonboken?? underligt.

Var i sthlm och hälsade på Lindas mormor på vägen hem och fick en snabb fika.

Efter det åkte vi till Sofia och hennes familj som bodde någonstans dit vi inte hittade. Som väl är hade hon GPS och fick ge sig ut och leta efter oss! Men det va ganska snart som hon uppenbarade sig på grusvägen som väl är.

Hennes ena syster Elin med tjej Fia var där samt hennes mamma. Naturligtvis hennes man Micke och döttrarna Lea och Bianca också. Fruktansvärt trevliga allihopa!!

Vi fick grillat och fika som var hur gott som helst! Sen satt jag och Sofia uppe ett tag å bara snacka skit medans de andra kojsade efter en låååång dag.

Vi fick innan det en rundvandring i huset... man blir lite avvis faktiskt. Himla fint hus hade dom med egen biosalong, badrum med jacuzzi, bastu och en veranda som var hur sror som helst om man t o m kan välja om man vill sitta ute eller inne. Snyggt!!

Fick med oss ett par växter som var ganska coola också. En som kallas eller heter lammöra som är så himla len att ta på och smulgubbar... Ser ut som jordgubbar men smakar smultron om jag förstått det rätt... Ska se när dom kommer hur det smakar...

När jag var i Borås fick jag också träffa Sebastian "Sebbe" för första gången! det va hur kul som helst och vi fikade, kollade studenter, tog en glass och satt å snacka lite grann om allt möjligt!
bild...


Med mamma var det bara bra och hon blir piggare för var dag som går.. Dom skulle visst testa en ny respirator idag som är lite lättare att ta med sig. Ska bli kul att se om hon åker runt lite imorron eller när det kan bli...

Ha de
Bengan

Grillat är godast...

Igår va Mike å hans tjej Lilly här och grillade, vi har en speciell dag varje år som är grillfest helt enkelt. Denna dagen var inte den eftersom Jonas inte var med. Det är jag, Mike å Jonas Eller sporre som han kallas som hållt ihop under ungdoms åren och träffas allihopa så fort jag är nere. Mycket trevlig tradition!

Men som sagt Sporre var inte med i år så grillfest kan det inte kallas utan vi grilla helt enkelt.  Bild...

image228

image229

Idag under tiden jag å Kent va hos mor som idag var löjligt pigg så rensade Ella rabatten hemma. Efter det måste man naturligtvis ta igen sig lite och gosa.... Hur skulle det annars gå?!

image230

image231

image232

En som där emot va VÄLDIGT nöjd över att rabatten va fixad va den här gubben... (Kent), har nog aldrig sett han så här glad innan. Kan för övrigt säga att jag inte va med när han och mamma kom hem till Sverige. Skulle tro att det va nån liknande uttryck då.
image233

Jag har även idag träffat min minsta lillasyster Amine och far med tjej va med här också på ännu en grill kväll.
image234

Lite andra bilder på Ella jag tagit under kvällen.

image235

image236

Ha de
Kram
Bengan


Värme bölja i Varberg

Igår va vi hos mamma tills tja ganska tidigpå eftermiddagen. Tanken va att ka ill Varberg å grilla å softa. Så blev det också. Med en hetta som jag är ganska så imponerad över att Ella klarade tog vi oss dit.

Jag hade turen att få byta bil till en med AC efter ett tag men icke de andra.

Senare på kvällen grillades det som sagt...
image224

Men innan detta var vi å kollade på fästningen, det är det andra som Varberg kan vara stolta över. Det första är ett ställe som heter tre toppar. Så många olika glasssorter har jag aldrig sett! å tillbehör?! allt fanns verkligen.
Om man samlar allt som jag sett på olika glassplace genom åren så blir det tre toppar and then some! gud va gott!!

Jag har tyvär ingen bild på min glass med pinfärskt rån, himmelskröra, Dumle, marängswiss glass doppad i varm nötsås... Men jag har en bild på mig å Linda utanför fästningen... nog så sött!
image225

Och sist ett bonuskort på Ella i sommargräset hos farmor...
image227

Kram
Bengan