Världar emellan

Ja jag har precis läst Expressen, va märkliga saker det står där egentligen.
Men mest av allt så står det om hur illa saker och ting är i världen. Antagligen för att vi hela tiden ska påminnas om att livet inte är för evigt och att vi ska spendera så mycket vi kan. Helst hela tiden.

I allafall, det jag läste om nu är Mejra som får bo i nåt litet skjul och prostituera sig för att barna ska få mat å sen i nästa artikel står det om Maria som ska skilja sig och vill ha 430 000 i veckan för det går åt till nöjen, mat, kläder, assistenter å allt vad det va...

Där kan man snacka om olika världar! Men det är så här det ser ut i den stora världen, vissa har det andra aldrig kommer få. Men det som den som har allt drömmer om vad kan det vara?
Jag kan drömma om massa saker som jag vill ha, både stora och små. Som t e x en DVD med hårddisk eller varför inte en ny fin bil? Men om jag nu hade haft lika mycket pengar som den här Maria hade jag förmodligen haft den här DVD:n och bilen och alla andra prylar jag suktar efter ibland ocg vad finns det då att vila ögonen och tankarna på?

Nää det är nog bättre som man har det, men lite mer pengar hade ju aldrig skadat faktiskt!

Idag drar jag och familjen kosan mot Borås vilket gör att jag endast jobbar till 12 idag! känns lite lyxigt så där att gå hem vid lunch. Tänk om man hade sådana dagar varje dag! Gud va skönt!
Ytterligare en grej jag skulle gjort om jag hade mer pengar, jobba halvtid! Med riktigt mycket pengar... inte alls!

Jag tog mig i kragen efter att läst på Johannas blogg att jag borde uppdatera oftare... så Johanna varsågod!

Kram
Bengan - Snart på väg söderut!

Julen har kommit & gått

Ja nu va denna julen slut och man fick faktiskt en del klappar, fast jag inte önskat mig några... :)

Ja fick:

2 T-shirtar
1 Tröja
1 hantelset
1 Ipod

Så jag må nog har vart ganska snäll i allafall. Tack för dom fina klapparna!

Jag vet att jag önskade mig en ipod men Itunes, alltså hur tänkte Apple där egentligen? jag vet inte hur jag ska få till det här utan att alla Lindas ljudböcker å musik kommer till min maskin?
Jag har i allafall lyckats att lägga in Mamma mia filmen! hyfsad feel good film i gammal härlig ABBA anda!

Idag hade jag tänkt slängt mig utför ett stup.. eller ja når likvärdigt. Jag funderade på att åka ner till stan å handla lite. Som väl är kom jag på bättre tankar! finns nog lättare sätt att avluta livet på än gågatan mellen Mcdonalds och H&M skulle jag tro.

Men Jag hoppas alla har haft en riktigt GOD JUL!!

sköt om er resten av julen också!

Kram
Bengan - Din tomte på loftet

Tomten

Nu ska jag göra nåt aldrig gjort och aldrig trodde jag skulle göra heller.
Det är liksom inte min grej om man säger så..

Julen ska ju vara något som är trevligt och som man ska vårda. När jag var en ungtupp hemma i det magiska landet Sandhult så firade vi alltid det med släkten! Det va så det gick till. Man träffades kanske inte alls under hela året men Faan om man missade julmiddagen.

Det va en fin tid och jag tror aldrig våran släkt varit mer sammansvetsade än då. Inte vad jag vet i allafall. Och vad är det nu? jag ska inte dra alla över en kamm men det finns den mest avskyvärda samling patetiska idioter i den här släkten som jag någonsin har varit med om! Och det finns dom som jag tycker att jag träffar alldeles för sällan och önskar att det skulle ändras.

Ända sedan morfar och mormor dog så har det hänt nåt som gör att man har inte sett vissa på 10-15 år och de kan jag tycka är för kort tid efter att ha träffat dom!

Det sägs att årets julklapp är en upplevelse, vad vore då inte bättre än en riktigt gammaldags jul med hela sin släkt. Eller varför inte ge bort en hel dag till en god vän. Nu menar jag att man ger bort så att man umgås en hel dag med vännen i fråga. För vad är egentligen bättre än att få umgås en hel dag med en vän?

Alla nu för tiden verkar så egoistiska, Jag önskar mig hit å dit. Å dyrt är det. Jag vet inte hur den här julen ska gå ihop. Antagligen så gör den inte det. Men vad ska man göra? Man gör så klart så gott man kan mer än det kan varken jag eller någon annan göra.

Jag såg förresten på Efterlyst att dom önskar ingen en God jul för det kommer det inte att bli enligt statistiken. Tragisk egentligen va? Om jag kommer ihåg det här rätt ska jag försöka lista upp det här. Det kan finnas vissa brister i mitt minne men ungefär såg det ut så här.

30 kvinnor kommer att våldtas
20 personer kommer dö i trafiken varav 4 för att dom kör för fort
20 butiker kommer rånas
ca 200 hem kommer förstöras utav att det brinner.

Så jag vet inte om man kan kalla det god jul rikigt.

Men nu åter till det jag aldrig gjort innan och tänker göra nu.

Kära Tomten!

I år önskar jag mig faktiskt inget speciellt, men om du skulle ha en Ford Mustang eller 10 miljoner över så hade jag inte blivit ledsen om det fanns hemma på julaftonskvällen.

Det jag önskar mig är helt enkelt en upplevelse, en sak jag aldrig tror att någon kommer få vara med om.

Jag önskar att ingen ska behöva veta vad krig är, att ingen ska behöva gå hungrig och behöva bo i kloaker.

Jag önskar också att inget barn ska få behöva vara orolig över sin eller sina föräldrar ska vara fulla eller göra hemska saker mot dom vare sig över jul eller någon annan gång.

Jag önskar mig också att alla har eller kommer få ett jobb så dom kan försörja sin familj.

Jag önskar att alla mina vänner och dom jag känner kommer få en riktigt härlig jul som dom kommer minnas länge som den bästa julen dom har haft.

Jag vet att detta kanske är lite väl sent påkommet eftersom det kan vara lite hektiskt så här i juletider men kan det gå att ordna till nästa jul så är det ok för mig. Jag och resten av världen kan nog härda ut ett år till som det är nu.

Tack Tomten!
Bengan

Vad önskar ni er i julklapp?

Härlig helg!

Det började med julfest på jobbet i Fredags och avslutades med en otroligt skön skoterutflykt med kolbullar och pinnbröd som vi grillade efter alla konstens regler.

För er söderut kan jag säga att kolbulle är som pannkaka, smeten är endast av vatten,salt och mjöl. Man tar en liten panna som är mindre än en vanlig stekpanna och har låååångt saft som man lätt kan hålla över en eld. Man värmer denna till bristningsgränsen för att sedan ha riktigt smör och rimmat fläsk. Efter det blivit knaprigt och härligt har man i smeten och gör det som en pannkaka. Ätes som det är eller med lingonsylt. Mycket gott!

Ella hade idag sitt första luciatåg på dagis och var klädd som tomte som de flesta barna och alllt gick bra tills jag å Simon kom dit. Sen ville hon bara sitta i mitt knä men det gick bra det också. Hon va ganska trött vid 7 på morron så hon ville gosa som hon alltid gör vid den tiden för att vakna till lite.

Har lite bilder från skoter turen som kommer här nedan.

Ha de
Bengan - The snowman

Lite nytt

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder på hur det ser ut här hemma med snö å lite nya bilder på Ella. Jag vet inte om Ella börjar bli sjuk eller om det är nån period nu som hon vill ha lite extra närhet eller så för hon vill inte gärna sova i sin säng och hon vill inte heller somna själv längre.

I morgon är det julfest på jobbet och det ska bli skitkul det!! ska se fall jag kan ta lite bilder på spektakletDetta är iofs kort som är tagna för en vecka sen ca så det är väl kanske 15-20 cm till.

Kram
Bengan

Att vara eller inte vara.

Läste precis en ganska intressant artikel i Expressen. Den handlade om en man som har gjort dödshjälp för att hans kropp var som han själv sa en "levande grav". Han hade åkt på en nervsjukdom som gjorde att han till slut inte kunde andas själv och var helt förlamad.

Jag kan i det läget säga att jag hade gjort precis exakt samma sak utan att tveka en sekund! jag är för dödshjälp och tycker det är upp till var och en att bestämma sitt eget öde.

Hade jag legat som ett paket på ett sjukhus vill jag helt enkelt inte leva längre för det är för mig inte ett värdigt liv. Och det ska ingen annan bestämma att jag måste göra eller inte.

Hur ser ni på denna saken?

Bengan

Tog i lite

Ja Som ni ser i förra inlägget så tog jag i lite i överkant kanske. Men Ella var faktiskt inte den roligaste att ha med å göra igår.

Linda har ett grymt tålamod i allafall med Ella, näst intill märkligt stort t o m . Men igår efter att Ella hållt på i 2 timmar så försvann även det.

Men till slut så somnade även hon och allt är frid och fröjd igen. Vi ska nog testa med att låta hon sova mindre på dan istället för att se om det kan förändra nåt. Simon förändrades totalt efter vi tagit bort sovtiden på dagis. Så det är värt att testa. Kanske inte helt men begränsa det till en timme.

Idag träffade jag på Fredrik utanför jobbet, han är Lindas kusin Annas karl. Skulle tydligen lägga betong till ett hus dom bygger här utanför. Det va kul men kallt att träffa han nu. Va -16 hemma i morse. Men jag sa att vi kan åka förbi dom den 25:e kanske.

Bengan

Kanske...

Jag tror jag har fått tillbaka lite av mitt sinne nu. Det känns som det.

Egentligen borde jag väl inte fått det eftersom Ella nästan har skrikit konstant i en timme. Det är dessa dagar det hade vart skönt å hämta gjutjärnspannan... "kling" å hon sover gott tills i morgon. Men nää så gör man ju faktiskt inte men tänka det måste man få. Även fast man aldrig skulle gjort det som sagt.

Jag har kommit på det nu under tiden som jag sitter här å reflekterar att jag verkligen kan HATA andras barn. Inte alla nu utan vissa. Som man råkar ut för vid ett eller annat tillfälle.
Som en unge häromdagen som stog löjligt nära mig å Ella och vägrade flytta sig. Jag menar jag höll på å klä på Ella och behöver lite plats men det verkade inte funka där inte.

Sen en annan liten en som inte kan låta bli Ella, det är väl lite roligt i sig men man märker på Ella att hon tycker det är jobbigt också. Ella har kommit på en bra grej när hon vill ha sitt personliga utrymme så går hon å sätter sig i sin vagn. Då kan ingen komma åt henne på samma sätt. Hon är väldigt mån om det här utrymmet av någon anledning.
Samtidigt tycker jag det är bra att hon ser till att hon får det.

Men som sagt just nu är Ella ganska billig om någon vill köpa henne. hahah Men det ger sig säkert. Jag har försökt ett bra tag nu och Linda har precis tagit över för att se om hon kan lyckas bättre.

Jag vet inte vad  det är men hon har alltid vart lätt att lägga innan. Men nu för tiden måste man hålla på bra länge för att få henne å sova.

Kram
Bengan - Lite mindre irriterad för tillfället.

Less å irriterad

Jag vet inte varför men idag är ingen bra dag. Jag är less å irriterad på allt.

Helst skulle jag vilja lägga mig under täcket å vakna nästa år någongång. Faan!!!

Bengan - Sur knul

Ute dag.

Idag har vi vart ute ganska mycket. Vi åkte med Pär och Ronja till Pärs pappa Olle och åkte bob å madrass.

Men inte bara det, jag har åkt skoter innan men inte riktigt i ½ meter pudersnö... Alltså det va sinnessjukt, som en reklam film för skotrar.. vilken jävla känsla å komma flygandes över ett krön med pudersnön yrandes runt sig. Det va härligt!

Sen va vi inne å fikade kaffe å macka. Det satt fint efter att ha frusit ute ett tag.

I Lördags var det en lugn dag å eftersom Ella va vaken en del natten till igår så blev det mycket sovande för henne.

Idag ska vi bara ta det lugnt och förhoppningsvis gå å lägga mig i tid.

Jo eftersom julkalendern på tv inte är den bästa är jag glad att en nyfunnen vän
Jessica hittat en julkalender man faktiskt kan titta på och som inte är så lång. Den finns här.

Ja det va allt för denna helgen!

Kram på er å kör försiktigt i det hala väglaget.

Bengan - Idag en lycklig skoter kille

Snö snö snö

Ja nu har vi fått en hel del snö här uppe. Tänkte att jag ska lägga ut lite fler bilder så ni får se... för er som inte bor här alltså.

Har vart tvungen att köpa nya vinterdäck också, det va INTE billigt så nu är jag riktigt härligt barskrapad. Fyy faan för julen!

Annars idag är jag pigg å rask å har jobbat igen.Kram
Bengan - Kanske lite insnöad

Faan

Idag är jag hemma å är sjuk, hur roligt det nu kan vara? Har lite feber å hostar bara men känns ändå trist.

Inatt har det snöat några cm. Men eftersom jag hade tur och fick sova länge i morse så va det skottat när jag kom upp! Tack för det Linda.

Jag ska försöka ta lite mer vinterbilder å lägga in åt er nere i Borås. Kan ni gott behöva! ni ser väl ingen annan snö i år antar jag hahah

Just nu funderar jag på vad jag ska ge Linda i present... Man kan ge det som hon vill ha, det som jag tror att hon vill ha, det jag tror hon vill ha men aldrig kommer använda, det hon inte vet att hon vill ha och högst sannorligt aldrig kommer att utnyttja. osv osv.

Men jag tror jag ska gå på nåt som hon inte visste hon ville ha och aldrig trodde hon skulle få... det låter bäst!

Ella är nästan färdig och det enda jag funderar på är om hon ska få en docka till.
Simon är klar.
Stoffe är klar.
Cassandra är snart klar.
Mamma å Kent inte en aning.
Syrran inte heller en aning.


Det är väl det här man brottas med idag. Men jag tycker julen är så jävla tråkig nu för tiden... Visst det är nice att vara med familjen å äta gott, å det är trevligt med snö ute.
Men är det det som julen handlar om nu? nää det är handla handla handla.... det du inte behöver ska du handla fort fort innan nån annan har tagit det före dig. I allafall om man kollar reklamen på tv.

Fy faan för julen!

Ha det
Bengan - Tycker faktiskt om julen så som den va förr!