Ett skämt!

I helgen var ju distriktssköterskan hemma å kolla till såret men visste inte vad hon skulle göra riktigt. Efter samtal med kirurgjouren kom dom i allafall fram till att jag ska komma dit på Måndag kl 9.
 
Måndag är det som bekant idag och jag begav mig dit, snäll som Cilla är fick jag skjuts ner dit så jag slapp gå hela vägen :)

Väl där tog det inte så himla lång tid innan jag fick komma in och inte heller tills 1:a läkaren kom. Tyvärr så visste han inte vad som skulle göras åt mitt "durkslags" problem så han ville att en överläkare skulle kolla på det och han skulle återkomma snart.
Vad snart är i läkar världen vet jag inte men det tog 1 timme innan han återkom.

Överläkaren kikade och kom inte heller fram till så himla mycket. Jag var inte döende och kunde således vänta tills nästa vecka då kirurgen som gjort ingreppet var tillbaka.

Ihop plåstrad å sen hemskickad utan att vara så mycket klokare. Är det verkligen så här svensk sjukvård ska vara? Iofs kanske det bästa är att hon får titta på det men nåt kan dom väl göra? mer än att lägga om det alltså?

Vad vet jag....

Så en bra början på veckan? knappast va!!

ha de
Bengan


Ska svälja huvudet å byta kropp.

Idag har Ella vart uppe sen 07:00 och distriktssköterskan har vart här på besök.

Det tycker jag är en ypperlig tjänst! En omkringfarande sköterska, gud va bra!

Nu var det så att det var ingen bra anledning hon var här för iofs. Jag har fått en massa små hål i ärret som hon inte riktigt visste vad vi skulle göra med, men efter samtal med Kirurgjouren kom dom fram till att jag får se ut som ett durkslag tills Måndag morgon då jag ska gå till akuten.

Om jag nu inte får feber då, då skulle jag genast höra av mig till sjukvårdsrådgivningen.

Det är nästan så att jag just nu ångrar att jag gjorde operationen, det har vart nästan problem hela tiden och vad som kommer hända nu vete faan. Det känns inte roligt alls att ha en massa hål i ärret och ett av dom är ganska stort också.

Jag får väl antingen droga ner mig eller dricka ner mig så jag slipper fundera på skiten... Fast det låter inte heller som en bra idé.

Bengan durkslaget Wennberg

VåffeldemonIdag har jag lekt våffeldemon på jobbet. Igår kom någon med idén att eftersom det är våffeldagen imorron (Idag) så måste vi ha våfflor. Och dom undrade om inte jag kunde fixa det.

Sagt och gjort! idag fixade jag, Linda och Ella våfflor till dom kollegor på jobbet som ville ha det. Himla roligt och uppskattat! Och gott så in i vassen.

Efter jobbet var vi och handlade på ICA. det började bra men slutade så där. Ella tror nu mer att hon bestämmer och när det går upp för henne att hon inte gör det så blir det ett mindre kaos... tyvärr.

Nu blir det "Du blir vad du äter" och sedan "Lie to me" Kanske har jag lite tid över att spela Assassins creed också, vem vet?

Jo en sak till vill ni känna sex på burk så köp Ben & Jerrys Half baked.... Det va faan det grymmaste jag har smakat. Det är närmast en religös upplevelse att känna denna smaken på tunganHa de
Bengan

Grattis!

Idag säger vi Grattis till Linda som har fått vikariat på Jysk i 1 år från och med mitten på April. Faan va skönt... Jag visste det va nåt speciellt med den här dagen!

På jobbet har det vart som vanligt idag, hämtat Ella, Lagat mat å nu slappa tills allt börjar om i morgon.

Ha de
Bengan

Roligt?

Jag försöker i vild panik komma på nåt som är roligt men jag går nog bet på det.
Kan inte komma på något alls idag som ens är lite roligt att skriva om?!

Det är första dagen idag på jobbet efter 4 veckor hemma. Känns ganska bra men ibland känns det värre i ärret än vad det kanske borde. Fast å andra sidan ska det väl kännas att man lever. Men ibland drar det för mycket tycker jag...

Kul att träffa jobbarkompisarna idag iofs, vi hade till och med fått ett ny förvärv som ska arbetsträna här i några veckor å det är alltid trevligt.

Annars inget nytt under solen förutom all snö som kom i natt. Kanske 5-10 cm. Roligt så här när man tror det ska bli vår! Faan!!

Sköt om er!
Bengan

Oj vad det smälter.

Nu märks det att våren är på väg med stormsteg. Det formligen rinner vatten utefter altantaket och solen lyser lite då å då. Kanske inte så mycket idag iofs mot vad det har gjort i helgen men ändå tillräkligt.

Vad är då ett vårtecken?

Är det när det när man ser att det rinner vatten utefter tak och vägar men ingen snö verkar försvinna?
Är det när fåglarna börjar komma tillbaka?
Är det när man känner att det börjar bli lite varmare än dagen innan?

Jag tycker att när det är vår på riktigt då känns det i hela kroppen.
Man har lite mindre kläder påsig.
Man tar fram grillen och/eller känner andra som grillar
Man ser att fler och fler personer som man möter ler, vilket inte är så vanligt har jag märkt.
Man börjar se gräs igen.
osv osv

Imorgon börjar allvaret igen. Dags att återvända till jobbet och göra i ordning sin plats och ha lönesamtal. Kanske blir en bra vecka det här. Ska bli kul att träffa alla igen och komma in i vardagen ännu en gång. Jag har faktiskt varit borta i 4 veckor nu och jag har genom ganska säkra källor hört att det har gått lite så där när inte jag är där.

Men som sagt... nu kan jag styra upp allt igen ;)

Linda jobbar idag och jag å Ella ska dit sen för att kolla på dynor till utemöblerna på framsidan, tydligen behöver man sånna? jag vet inte alls men kolla kan man  alltid. Tydligen ska det finnas kaffe på Lindas jobb också och det ser jag fram emot!

Ha de vänner!
Bengan

Ny idol
Denna gigant har nu funnit sin plats i mitt hjärta av någon anledning. Han går från klarhet till klarhet och jag HATADE verkligen Let´s dance innan men efter att jag sett Magnus där en gång så var jag liksom tvungen att se hur det skulle gå. Å nu måste jag följa han till slutet.

Det är inte bara det att han är stor som ett as han verkar vara grymt ödmjuk också. Så idag blir det nog att rösta lite!!

Innan idag har jag och Linda samt Ella fikat med Tina och Ulf på favvo haket Pause. Mycket gott och mycket trevligt!

Efter det var vi en sväng på Clas O och inhandlade ett dammsugarmunstycke eftersom vårat gått sönder?! kanske dammsuger man för ofta eller för våldsamt vad vet jag.

Nää snart dansar Magnus så nu måste jag kila....

Trevlig helg mina vänner!

Kram
Bengan

Ett år äldre...

Konstigt nog känns det ingen skillnad, aldrig hade jag kunnat tro att man skulle känna sig så här ung när man är 33. Undrar just hur det känns när man är 40?

Jag har fått en fin samling presenter som blommor, extern hårddisk och lite pengar. Inte alls dumt!
Nåt annat jag fått är sjukt mycket Grattis hälsningar och det tackar man så klart för! roligt att man blir ihåg kommen!

Så TACK ALLIHOPA!!! och förlåt för att jag inte hunnit svara på alla SMS!

En liten bild på blommorna som kom igår från Mamma & KentSen en liten bonusbild på Ella när hon slickar av vispen... så klart älskar hon maräng? Vem kunde tro det??Ha de gott alla vänner!

Kram
Bengan

GRATTIS!!Nu passar det precis som till nyår med en Cigarr!

I morgon Onsdag fyller lilla Bengan 33 år... Så GRATTIS på mig!

Det är sant!

Ja det som står här över stämmer, I allafall när jag var ung. Mike the mule Kommer nog alltid påminna mig om dagen som jag själv helst vill glömma!
Det var en dag i lågstadiet, jag var hemma eftersom jag inte var helt ok. Men av någon anledning så visste jag at det var Lasagne till lunch i skolan och det ÄLSKADE jag som liten.

Så det enda som fanns att göra var att gå till skolan så där lite lagom tills lunchen var och få sin underbara Lasagne. Det funkade till ca nån minut innan vi skulle in från lunchen och jag kräktes som en fontän precis utanför dörren. Läraren fick sedan således skotta bort mina spyor men det som var bra va att det va snö ute så så jobbigt kan det inte ha varit!

Detta är inte ett av mina Finest moments som ni kan förstå och tro mig Mike jag har en fin bild på dig när du är ca 15 med huvudet på ett märkligt ställe?? Kommer du ihåg :) hämnden kan vara ljuv....

Idag har jag vart på jobbet å hälsat på lite och sett min nya plats. På mitt jobb ha vi ett rullande schema eller va faan man ska kalla det, så varje halvår lottar vi nya platser så vi ska få se lite nytt folk då & då.

Sen var jag och Linda iväg och köpte hörnskydd till vardagsrumsbordet eftersom Ella tidigare under dagen fick en ordentlig smäll i pannan just av ett av dessa hörnen.

Tack för den nya bannern Mike!

Ha de
Bengan


Mår si så där

Det har inte vart så roligt att vara Bengan i det sista. Med såret rinnande å feber å sen har jag fått blåsor på tungan som gör att jag knappt kan äta.
Men jag har i allafall vart ute idag. Känt vinden i håret å hört Ella skrika för att hon inte fick gå istället för att åka pulka.

Dessutom verkar det som att hon börjar visa sitt rätta bestämda jag mer å mer. Vill hon inte ha en viss tröja eller T-shirt på sig så skriker hon tills hon får på sig en annan. Vem har hon fått det av?

Men hennes feber är i allafall borta nu, skönt för hennes skull!!

Just nu laddar jag inför födelsedagen på Onsdag! jag och Linda har idag kollat och fixat med vilket tårta jag ska ha. Naturligtvis bestämde jag vad det ska va för en men Linda ska göra den... Fast jag egentligen borde göra den kanske.

Hur jag på Måndag nästa vecka ska orka jobba vet jag inte heller. Det tar fruktansvärt mycket psykiskt att det läcker hela tiden och sedan ha problem med feber å grejer gör inte det hela roligare. Fy hundan just nu!

Ha de
Kram
Bengan

Helt borta!

Jag har inte varit mig själv i det sista, jag är dåsig och har svårt att skriva på datorn till å med. Bara på den föregående raden hade jag skrivit fel ca 5 ggr.

Jag pendlar mellan att ha 37,8-38,8 i feber hela dagarna och har ganska svårt för att sova när kl börjar närma sig 5.

Inatt drömde jag så himla konstiga saker också och pratade med Linda om det efter jag vaknat. Men en dröm va tydligen sann. Jag drömde att jag hörde en jävla smäll och vaknade av den.
Men tydligen var det så för Linda sa att v satt oss upp samtidigt och undrat vad det va?! skumt!

Idag har jag läckt sårvätska hela morgonen och det verkar inte ta slut. Jävla skit!!

Linda är hemma å Vabbar med Ella idag som har 38, något i feber... stackarn! just nu sover hon som en stock i soffan.

Ta hand om er där ute och trevlig helg!

Mike ett speciellt GRATTIS till dig och Lili!! Vill du ha råd eller har funderingar så hör av dig... för ungar det kan jag. Hahah
och det kanske är dags att byta ut Gollum nu va?

Kram
Bengan

Per Morberg och Metallica

Snacka om att det har hänt en del sen sist!

Som hobby kock så MÅSTE jag när jag är i närheten av Per Morberg så klart titta till hur han har det. Och han såg ut att inte vara hemma så klart, men jag var utanför och tog ett kort på den storslagna villan han har i allafall.
Lindas Mormors karl Lars var med och guidade mig igenom denna park som han bor i. För han bor vid ett slott den här karln. Inte i slottet utan ii ett hus på ägorna till slottet med parker osv.Som ni ser står hans pickup utanför och den är en hel del mer hus än vad man tror när man ser programmet. Konstigt vad dom kan fejka till det på tv va?

Jag var också på Metallica under tiden jag var nere, och för er som är lite insatta vet att dagen efter spelade dom inte som dom egentligen skulle gjort men James hade åkt på Magsjuka... trist för han!

Vi hade inga superplatser heller tyvärr utan satt nästan i taket ovanför högtalare å hela skiten... Sista gången jag gjorde det! men en konsert är alltid en konsert.

Det som inte var bra är att jag hade RIKTIGT RIKTIGT ont efter konserten och hade stora problem med att gå å leta efter Linda. Tyvärr hade jag inte så mycket val och jag skulle tro at denna lilla episod inte har avslutats ännu.
Det kommer säkert surt efter som alltid! Men för tillfället så mår jag bra och jag ska till läkaren i morgon så det löser sig säkert.

Jag måste verkligen lära mig att jag inte kan göra allt som vanligt nu ett tag, vill inte ha det så illa igen. Det konstiga är att det dra på ett underligt sätt och jag har inte känt det så innan. Märkligt är det men ska som sagt ta upp det med dom i morgon.

Ett par bilder från Metallica...
Det som är på bilderna är badbollar i olika storlekar som regnade ner från taket i slutet av konserten... Naturligtvis står det Metallica på dom!

Sköt om er!

Bengan - Inte gourmet kock men hobby kock i allafall..

Går så där faktiskt...

Jag hade velat skriva att allt efter operationen är toppen, och det var det fram till i morse. Nu är jag ganska less och har varit ganska otrevlig idag tyvärr tror jag. Mest för att jag är orolig och inte riktigt vet hur jag ska tackla denna hemska händelse.

Imorse så var det alldeles blött i sängen av sårvätska. Det var blött genom gördlen, kalsonger å T-shirt som jag lyckats få på mig innan jag märkte nåt.
Hur kan man då inte märka nåt kan man undra? Jag har inget bra svar på det heller mer än att så är det bara denna gången.

Jag har bytt förband flera gånger idag, vart på Hälsocentralen hos kirurgen och över 1Liter sårvätska har kommit ur min kropp idag och det har fortfarande inte slutat.

Det var så sinnessjukt hos kirurgen idag för hon skulle ta en spruta och dra ut all sårvätska för man kan lätt säga att det syntes att det var en hel del kvar där inne. Å den här jävla sprutan alltså... Det var som om man kollade på en parodi eller nåt, jag har ALDRIG ALDRIG ALDRIG sett en så stor jävla spruta i hela mitt liv och jag skojar inte! Tänk det värsta tänkbara någonsin så kanske ni är i närheten. Kan nämna att själva sprutan fick plats med 600ml vätska så kanske ni förstår storleken lite grann

I allafall hon gröta runt med den där inne i magen men hittade inget alls och hon på länge å byta sida å ställe å tryckte ut å in den här jäkla sprutan.. Fy tusan!
Men det vi til slut gjorde som funkade och det här låter säkert helt sjukt men jag höll och pressade med bägge händerna från vänster sida ut mot magen medans hon tryckte på magen som om hon mjölkade den nästan och det bara forsade ut.. Jag trodde banne mig aldrig det skulle ta slut. 6-7 dl kom det ut den vägen och jag har fått byta förband en gång till ikväll. Undrar hur mycket det finns här inne egentligen?

Som ni vet ska jag på Metallica på Lördag, Läkaren tyckte inte jag ska åka någonstans alls. Men sa att jag skulle få med grejer så jag klarar mig iallafall och att det faktiskt finns läkare där nere också... men det verkar inte som hon gillar idén alls.
Men å andra sidan vad ska jag göra? Jag har biljetter, vi ska köpa en vagn på vägen ner och ett xbox 360 så vi är bokade på vägen också.

Jag tror inte det kommer vara några problem alls. Men man blåser gärna upp det bedrövliga, jag vet inte varför men så är det.

nu orkar jag inte sitta upp och fortsätta mer men jag kanske skriver i morgon igen....

Ha de
Kram
Bengan