Drömmar om fika

Fast omvänt. Idag har vi fikat på stan med Tina, alltså jag och Ella eftersom Linda har jobbat idag.

Ganska sent igår kom jag på att jag ska göra drömmar. Så det gjorde jag idag istället. Blev större än sist till å med. Sjysst. Nu ska det bara bakas bullar också så är man på banan ett tag till.

Jag har förresten en bild från fika stunden... i allafall på Ella.



Naturligtvis var vi på vårat stamhak Pause. faan va bra fika det är där.. vad gjorde man innan det fanns? undelrigt är det.

Konstigt folk finns det tydligen i denna staden också. Det va en snubbe som hade attackerat två st på ICA här med yxa. Fyy faan! drogpåverkad så klart. Hoppas han spärras in för gott... jävla dåre!

Sov gott
Kram
Bengan - Din räddare i nöden

Kära arbetskamrater...

Jag har förstått att det är flera stycken från jobbet som läser här. Jag tycker det både är roligt och lite skrämmande. Tänk om jag inte skriver så bra. Eller om jag skulle skriva alldeles konstigt så ni undrar vad jag är för en kuf.

Iofs tror jag ni känner mig ganska bra. Eller så har jag blivit helt annorlunda under tiden jag vart hemma.. Vem vet?!

Jag tänkte passa på att säga till er att jag ser fram emot att få träffa er igen. Jag ser också fram emot röda mattan, frukost med färska frallor och en latte, den fria lunchen samt en alldeles underbart hemgjord kreation till eftermiddags fikat på måndag! Det känns skönt att man kan lita på sina vänner när det gäller...

Ni kan i allafall vara beredda på att allt kommer vara som vanligt snart igen. Skinkosten är inköpt samt fazer frallorna. Allt kommer vara precis som det alltid har vart.

Jag ska bara se fall jag kan hitta nycklarna till mitt skåp samt tjänstekortet. Tror kanske jag tappade det eller om jag gav det till Ella när vi va i Borås... ja ja det löser sig nog.

Det som jag är mest orolig för med att komma tillbaka till jobbet är faktiskt om min plats kommer va kvar. Jag tror iofs inte man kan få en som ligger värre till men ändå.

Jag är en av 4 killar nu mer för dom andra karlarna har slutat. Kommer detta betyda att jag kommer få mer ont i huvudet än innan med tanke på kacklet? För vad jag har hört så låter det mer från hönsgården ju mindre tuppar som finns där.

Kommer jag att kunna komma in i jobbet igen efter att ha vart borta så himla länge?

Ja jag vet faktiskt inte och det lär nog döja en vecka eller kanske en månad innan jag vet själv.

Till alla på jobbet... Vi ses snart, och tror det eller ej men jag har bitvis saknat er. Ibland mer ibland mindre. Sköt om er tills på Måndag!

Kram
Bengan - Din avgrävda kabel vid byggnad 1.

Ny blogg

Som ni ser är bloggen lite ändrad. Det var min vän Micke som tog tag i saken eftersom han tycker den va lite förlegad. Jag är beredd att hålla med.

Jag kan inte säga att jag kunde gjort det bättre själv för det hade jag inte!

TACK MICKE!!!

Idag har inte mycke hänt. Jag har betalat ett par jeans jag köpt via tradera, Nu är jag uppe i 12 par Jeans. Linda börjar tycka att det räcker nu men som jag alltid sagt... man kan aldrig ALDRIG få för många par jeans . Och jag har även köpt ett par fjällräven brallor riktigt billigt. Som ska jag ha när jag fiskar.

Ella var för första gången lite tveksam till att gå på dagis. Det tog lite tid innan hon ville in men efter det så gick det som en dans som innan. Imorgon ska vi lämna henne själv för första gången ett litet tag.

Vi har idag också hämtat våran gasolgrill som väntat på oss länge länge. Får se om det är nåt att ha eller om man ska sälja den nästa år. Men jag måste ju pröva den iallafall.
Ringde försäkringsbolaget för att se om det skulle va nåt problem med gasolen men det va nog lugnt. Men han va tacksam över att jag var så himla försiktig, han va inte van vid det sa han.

Såå som Micke skulle sagt det....

Bengan - Din sol i höstmörkret

Nu ställs grillen in för denna sommaren

Igår hade vi sista grillar dagen. Det var en trevlig tillställning med trevligt sällskap.

Lindas syster Jenny med kille Erik samt jobbarkompisen Sandra med sambo Björn och dotter Nina var här. Jag testade två nya saker igår med grillen. Dels köre jag med briketter vilket funka kanon! och eftersom det var lite dåligt drag i den så gjorde jag en Raffa (Alltså som syrrans kille gör) drog på hårblåsen på skiten... JÄVLAR vilken glöd alltså! en flinta på rekordfart å entrecote gick på ett par minuter bara... oj oj oj  snacka om att avsluta med stil!

Idag vaknade vi upp till en underbar dag. Har vart ute tills Ella skulle sova och ska ut så fort hon vaknar. Nu har hon sovit från 11:30-14:45 får se när hon behagar vakna??

I veckan fortsätter inskolningen och Cassandra fyller år den 28:e. GRATTIS i förskott.

Ha de
Bengan - En frisk fläkt i sommarvärmen

Ella en dagis tjej.

Ella har börjat på Dagis, inte vilket dagis som helst utan kärven. Där gick även hennes storebror Simon på samma avdelning och till och med samma hylla?! Va är oddsen?

Ella har visats sig vara en mycket social liten tjej som trivs på dagis och har det roligt. Vi är bara där ca 2,5 timmar men hon blir himla trött av allt stå hej.

Innan dagis sov hon mellan 11-14 ca och det gör hon nu också. Men hon la sig runt 19:30 innan och nu är det snarare 18:30-19 nånting. Idag somnade hon på mig när vi busade. Hon är allt bra sliten den lilla tjejen.

Idag tänkte jag överaska Linda med lite god mat så här på Fredagskvällen. Det gick bra och va himla gott. Förutom att jag använt köttet vi skulle grilla med i morgon tydligen?

Det blev stekta kotletter i grädde med rosmarin, vitlök, vårlök och sockerärtor och till det hade vi pomme duchess? i allafall potatismos i fina spritsade högar som man gett lite färg i ugnen.

Efterrätt hade jag och Ella fixat sen länge. chokladmuffins med center i, gott gott

Linda tyckte det va himla gott och jag med!

Idag ringde dom från jobbet och sa att det va fest den 12:e. Tycker det är sjysst när man får reda på saker fast man inte är där för tillfället. Men klart men kommer gå!

Sen har jag klippt gräset för sista gången detta året hoppas jag. Känns skönt att ha det avklarat. Nu ska jag bara slappa och se på när det växer ut igen.. i lallafall en vecka till.. huvva!

Inget annat att rapportera vad jag vet.

Sofia, tänker på dig och familjen! hör av dig när du kan och har lust!

Kram
Bengan - För god för att kolsyras.

Underliga vändningar

Livet tar en på märkliga turer. Nu sitter jag med ett glas cola och skriver på bloggen hemma och igår var jag hos min mamma på sjukhuset 80 mil bort som för snart en vecka sedan var nära att lämna oss.

För ett par dagar sedan lekte Simon med sin storebror Sebastian som han aldrig tidigare träffat som om dom aldrig gjort annat, nu är han hemma hos sin mamma och har spelat WOW (World Of Warkraft) hela dagen.

Jag träffade mina vänner Jonas och Mike över en fika hemma hos mamma och tiden verkade ha stått still från när vi senast sågs. Vi tog upp där vi lämnade av för ett år sedan ca ( inte Mike iofs för vi sågs i Juli)

Allt har vart bra i Sandhult även denna gången förutom att Simon och Ella var ganska rastlösa ett tag. Det finns inte så mycket att göra i den hålan och ännu mindre eftersom det nästan regnat oavbrutet.

Om min, Jonas och Mikes bilfärd och promenad har ni hört talas om. Men jag och Jonas gick en ganska bra bit i Söndags också. Plus att vi satt en sväng mitt i Sandhults centrum i en av 2 busskurer å snackade bra länge.

Det va skönt faktiskt, vi uppdaterade varandra om livet och dess utveckling. Om hur underligt det faktiskt har blivit mot vad vi som 14-15 åringar så ofta snackade om.

Jag skulle bo hemma tills jag blev minst 30. Innan dess skulle jag inte ens fundera på barn. Sporre han har alltid vart som han är, en liten ensamvarg som tycker om skog och natur. Han bor i sin lilla stuga och trivs bra med det.

Jag förstår det inte men beundrar han för att han gör det han tycker om. Döm om min förvåning när han säger att han vill uppgradera till en lgh i Sandhults centrala delar?!

Vi gick runt och snackade minnen om allt va vi gjort som tokiga ungdomar och hur vi såg på saker och ting. Vissa saker kommer han ihåg och andra kommer jag ihåg. JÄVLIGT ROLIGT!

Jonas och Mike om ni läser detta. Jag kan inte med orduttrycka hur glad jag är som har er. Vi har känt varandra bra länge Vi har följt varandra sedan förskolan och kommer fortsätta följa varann hoppas jag!

Jag har alltid lika roligt när vi ses och skulle innerst inne vilja att det skedde oftare. Tyvärr ville ödet annorlunda och vi bor en bra bit ifrån varandra.

Riktiga vänner är dom som man kan vara sig själv med, dom som tycker om en för den man är och alltid har vart Dom finns där även om man kanske inte snackar varje vecka, månad eller kanske t o m år så tas det upp direkt när man ses. Och det har vi och för det är jag tacksam!

Vad har vi inte gått igenom ihop?

Första fyllan.( I förådet, Se nedan)

Allt snack om tjejer som man aldrig trodde man skulle få. ( och inte fick heller Iallafall inte jag.)

All musik man har lärt sig. (Jonas och Mike är riktigt musikaliska som har t o m legat 1:a på sjuhäradstoppen)) medans jag är grymt tondöv och har noll taktkänsla)

Förådet?! ( Den som inte var med kan detta vara svårt att förstå. Men innanför Mikes garage fanns ett föråd vi inredde med stereo, TV, soffa, ölburkar av hundratals olika sorter)

Epa. ( Vi hade en hel del timmar i Jonas Epa... hahah)

Jag kan ta hundratals historier till men det skulle nog ändå inte räcka till en tiondel av allt vi vart med om.

För mig har det vart en omtumlande resa hemöver. Dels har man haft det här med Mike och Jonas och dels har man mamma som man inte riktigt vet hur det ska gå med. Hon finns alltid med i tankarna särskilt med tanke på att Jonas och Mike ofta hängde hemma med mamma.

Nu ska jag gå å sova men det har vart skönt att skriva av sig lite.

Kram
Bengan - kanske snart på en plats nära dig?


Mamma Muu

Idag var mamma mu hemma för första gången sedan 28 Mars. Detta var en stor händelse och jag försökte få hit både Hemvärnetsmusikkår samt kungen. Men ingen av dom hade tid.

Men mamma såg ut att stråla i kapp med solen ovan molnen. Vi intog tårta samt vetekrans i långa banor. Skönt att se mamma i sitt rätta element. Man såg hur hon hade saknat huset och verkligen tog in allt som var här. Njöt var nog bara förnamnet! Bilder nedan.







Dessa bilder gör tyvärr inte mamma rättvisa men jag är ju tvungen att visa hur det såg ut med mor hemma. Vi alla myste nåt fruktansvärt av denna händelse.

Ha de
Kram
Bengan - Snart i ett hem nära dig....

Ångest och ev botemedel

Det finns många saker jag inte förstår, men det finns också många saker som man inte förstår som det finns viss rim och reson i. Andra saker förstår jag inte alls och inte resonemanget bakom det heller.

Jag hade hoppats få träffa grabben medans jag var här nere men det verkar som om det går i stöpet. Hans mamma och familjerätten tycker tydligen inte att det är en bra idé att han träffar mina andra barn.

Jag har försökt förklara att det är lite speciellt nu. Jag är nere själv och mamma ligger på intensiven och syrran bor i Varberg men det verkar inte gå ändå. Det finns liksom inte mer än det jag kan göra.

Jag kan ju tycka att man borde få träffa sina syskon men jag vet inte... Jag kan ju ha fel.

Nu till nåt roligare... jag har hittat nåt jag har saknat här i livet är en riktig glass. En sån där när det är mycket "fyllning" så att säga. inte att det står att det är nötter i så ser man en kanske 2 om man har tur... denna har nu kommit förbi min väg. Den är dyr men värd sin vikt i guld!

Faan ta Joel för att han tog med sig den hem till oss... Men samtidigt TACK Joel!!



Ha de
kram
Bengan

Promenad x2

Igår var vi som vanligt hos mamma och hälsade på. Vad jag förstog det som så har Kent försökt att få mamma att komma ut lite. Att röra på sig utanför intensiven men hon har vart lite si å så med det.

Igår däremot ville hon mer än gärna komma utanför dörrarna till detta ställe så vi gick till kiosken. Både utanför i friska luften och inne i katakomberna under sjukhuset.

Ella fick en himla fin Zebra och Simon fick en tidning, godispåse och en glass. Det va va han ville ha.

Igår va också Mike å Sporre här å fikade lite. Vi hade hur trevligt som helst och tog en liten promenad och en liten  åktur  längs med memorylane. Det va jävligt kul!

Det finns en hel del saker som vi har vart med om tillsammans och det är alltid roligt att snacka lite för det jag kommer ihåg minns kanske inte dom å tvärtom. Å både Mike å Sporre är ju jävligt sköna snubbar!

Idag ska vi nog åka till min kusin Madde och hälsa på henne på jobbet. Hon jobbar på ett konditori så Simon blev ju helt till sig när han fick veta det.

Ha de
Bengan


Var är kossan?

Det gamla talesättet att man inte saknar kossan förrens båset är tomt stämmer nog ganska bra. Jag har i ett par dagar nu känt att det är lite jobbigt att inte Linda är med.

Det har inte alls med att det är jobbigt med barna eller så för dom går det bra med, utan mer att hon inte finns nära.

Men det är också bra att man får vara ifrån varandra lite. Känna på hur det känns liksom.

Men Linda du ska veta att du är saknad och älskad av oss alla här nere! PUSS PUSS

Idag var en bra dag hos mamma. Vi fick reda på att hon ska få permission på Fredag eftersom vi åker hem på Måndag. Det ska bli kul. Vi laddar med tårta och väntar med spänning på att Morsmors ska komma hem för första gången sen 28 Mars.

Jag tror mammas hus saknat henne lika mycket som hon saknat huset. Kommer hon kännas igen sig? Kent har ju gjort en del ändringar sen sist. Men det tror jag nog. Hoppas bara hon inte blir ledsen när det ärdags att åka tillbaka. iofs skulle jag inte hålla det mot henne om så var fallet. Vem vill inte vara hemma i sitt hem? särkilt inte när man bott på samma ställe i 27 år.

Kram
Bengan - Din gräddglass till sommar jordgubbarna.

Ännu en dag i Borås

Vi kom till Borås igår runt 8 tiden. Jag hade då kört hela natten och tyckte att det gått ganska bra ändå. Det va lite tröft ett tag vid 3 men annars helt OK.

Tyvärr så fick en del djur sätta livet till under vår resa neråt. 1 fågel, 1 Fladdermus som flög in i framrutan samt 1 Räv. Värst var så klart räven men tur att det va en sådan istället för en älg som vi såg flera av.

Hem åker jag nog på dagtid för fler djur vill jag ICKE ha på mitt samvete.

Vi va och hälsa på mamma igår, hon va på ett löjligt bra humör och såg mer än lovligt pigg ut. Det va kul värre! Simpe och Ella fick både kram och puss. Tror både barna och farmor längtat mycket på det.



Far och hans tant kom också förbi och hälsade på. Har nog inet kort innan  på dom ihop men här är ett.



Imorse vaknade vi av att det regnade, det va inte lilla regnfallet som kom heller. Det rann ner från himlen och kom i vågor. Nåt roligt som jag aldrig vart med om innan var att det regnade på ena sidan om huset men inte det andra. Snacka om lokal skur.

Idag handlade vi innan vi åkte hem. Nya ICA maxi var STORT kan jag säga men ganska kul att se. Träffade också en gammal vän Emma som hade handlat med sina barn. Det va kul!

Imoorgon hade jag tänkt se hur det ser ut i knalleland och höra av mig till en del vänner här nee  å se fall dom har tid att träffas.

Sängen ska jag snacka med nu.

Kram
Bengan - Ditt paraply i regnet.

Bröllop!!

Dagen idag har gått i Bröllopets tecken. Therese har idag fått sin Anders och blivit fru Hafstad. Känns lite konstigt faktiskt men jag önskar dom GRATTIS och All lycka i framtiden.

Tessan har faktiskt valt en mycket bra karl att ta till altaret och han är ett föredömme för Simon. Jag har all respekt i världen för han och det bästa av allt är att vi kommer så bra överrens. Det är faktiskt det som betyder nåt i långa loppet.

Nån bild från de lyckliga tu.





Både innan och efter hade jag turen att få träffa en hel del gamla vänner. Alltid kul att snacka lite när man inte setts på ett bra tag.

Ha de
Kram
Bengan

Varde ljus.

Idag har jag gjort nåt så upphetsande som att sätta på extraljus på bilen. Jag ska som bekant ner till Borås och ska då köra natten mellan Lör-Sön och behöver då så mycket ljus jag kan frambringa för att göra som en fejkad dag.

Hämtade Pär å Lindas videokamera innan idag för att kunna filma akten imorgon. Kan va kul att ha det för evigat.

Träffade faktiskt Tessan idag och hon såg ganska samlad ut. Ska bli kul å se om hon är lika samlad i morgon.. hahah

Va inne på zero six idag å kollade lite kläder. Hittade faktiskt en jacka jag skulle kunna tänka mig nu till hösten. Ska fundera lite till bara.

För er som inte vet hur det funkar här uppe kan jag säga att Zero six är Jack & Jones fast utan att det heter det och därför kan inte heller deras presentkort utnyttjas där. Allt annat är EXAKT som J & J. Fråga mig inte vilket jävla klantarsle som kom på att det ska vara så men så är det.

Annars inget nytt i Bengans underbara värld... jo en sak... Jag har kommit på att jag kallas ganska mycket för Bengan. Så därför har jag beställt blanketter så att jag kommer heta just bara Bengan.

Vad tror ni om det??

Kram
Bengan- Din glöd i grillen

Prestationsångest

Jag va på jobbet en sväng idag. Fick reda på att det var en del av mina härliga jobbarkompisar som läser på bloggen.

Kan ju inte säga att det har vart så mycket kvalité eller kvatitet påsista tiden här. Men jag kanske måste ändra mig nu.

De va kul att träffa folket på jobbet igen. Känns alltid som det är så himla lång tid emellan men egentligen så är det inte det. Det är som att stiga in i en helt annan värld. Där vuxen saker händer hela tiden.

Jag håller men på en ganska låg nivå just nu. Alltså umgås mycket med småkottar. Inte för att det är nåt fel i det men den stora hemska världen lockar just inte än så länge. Fast det är kul att hälsa på ibland. Men det är ju just det... det räcker med att hälsa på för nu.

Ella ville idag ha jordgubbar till efterrätt så det har inhandlats, det var nästan så att det inte blev nåt över till oss andra men hon va snäll å lämna lite i allafall.

Så snart ska det intagas jordgubbar med grädde, för nåt annat går inte!

Jag tror inte det händer så mycket mer iag.

Idag fyller även Simons mamma Therese 32år GRATTIS!!

Imorron antagligen födelsedags kalas, fast inte för Tessan.

Fredag blir det bröllop Då är det också Therese som ska walk the green mile. Vi önskar dom bägge lycka till eller Grattis. Vet faktiskt inte riktigt vilket.

Ha de gott mina vänner och till er på jobbet... Jobba lugnt, vi ses snart igen!

Kram
Bengan - din chockladbit på nätet.




Beach 2009!

Denna dagen som idag har jag sett fram emot och bävat inför. Det var med stor skräckblandad förtjusning som jag idag gick till kirurgen för att få reda på om jag skulle få bukplastik eller inte.

Jag fick vänta i ca 30 min innan jag fick komma in men efter det gick det fort.

Det visade sig att Butazzoni var en mycket trevlig tjej och jag kommer att få en bukplatik. Till å med den stora! det betyder i korta drag att dom kommer få flytta navlen å göra ett lite större ingrepp.

Faan va skönt det känns! hon trodde inte det skulle bli förrens till våren men nu är jag uppsatt i allafall!!

Syrran å Raffa åkte hem idag och det känns lite tomt faktiskt. Samtidigt om det känns skönt att få komma in i sina gamla hjulspår igen.

Vi har haft det trevligt under tiden dom vart här och hittat på en del saker men även haft våra duster om allt möjligt konstigt som det kan vara syskon emellan.

Idag är det inget vidare väder här så det blir till att ta det lugnt å bara ha det skönt.

Ella har fått två skinkor som ser ut som rödljus och verkar ha rejält ont tyvärr. Så det blir till att hålla lite koll å lufta så gott det går.

Kram
Bengan